Ladies bekeren verder na potige partij in Charleroi

Op zaterdagnamiddag werkten onze Ladies de eerste van twee opeenvolgende wedstrijden tegen Charleroi Women af. Vandaag was de inzet een plaats in de halve finale van de Beker van België. Om die veilig te stellen kon coach Jorn Van Ginderdeuren terug rekenen op zijn volledige kern. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week in de KAA Gent Arena, kwamen Gaëlle Nierynck en Nena Retsin terug in de ploeg ten koste van Fleur Van Daele en Zarah Taillieu.

Onze Buffalo’s hadden controle over de zeer fysieke wedstrijd. De thuisploeg kon enkel sporadisch dreigen via een stilstaande fase. Aan de overzijde miste er wat meeval bij de afwerking. Na ruim tien minuten werd een kopbal van spits Amber Maximus van de lijn gekeerd. Op het halfuur hielden keepster en paal Alixe Bosteels van de openingstreffer.

In het tweede bedrijf was een vergelijkbaar spelbeeld te zien. Scoren bleek echter wel moeilijk. Op een hoekschop werden ballen van aanvoerster Nia Elyn en Amber Maximus nog net voor de lijn gered. Met nog goed tien minuten te spelen loerden verlengingen om de hoek maar dat was buiten Fleur Van Daele gerekend. Maximus werd eerst nog afgestopt maar de Zomergemse aanvalster was goed gevolgd en ramde het leer van dichtbij binnen. Kort daarna werd Bosteels onderuitgehaald in het strafschopgebied. In het geharrewar na de overtreding keken Zebra’s Crea en Seret nog tegen rood aan. Emma Van Britsom trok het zich allemaal niet aan. De middenveldster trapte de 0-2 vol overtuiging tegen de touwen.

Na een bitsige wedstrijd hebben onze Ladies hun ticket voor de halve finale in de Beker van België beet. Midden maart volgt een treffer met Zulte Waregem, Oud-Heverlee Leuven of Club YLA. Eerst gaat de focus terug op de competitie en de volgende partij tegen Charleroi.

Coach Jorn Van Ginderdeuren: “We zagen vandaag een echte bekerwedstrijd. Veel intensiteit, veel animo, rode kaarten en vooral een gretig Gent. We speelden een volwassen wedstrijd waar we zelf ook stevig de duels ingingen. Daar hebben we dus progressie in gemaakt. Ondanks de 0-2 hadden we wel veel meer mogelijkheden om de wedstrijd sneller af te maken. Maar ik ben vooral blij voor de speelsters en stafleden dat we in de halve finale staan.”