💬 Reacties na Union SG - KAA Gent

💬 Reacties na Union SG - KAA Gent

Speeldag 29 - Jupiler Pro League - 10-03-2024 om 18:30 u

Het zag er even goed uit nadat Pieter Gerkens KAA Gent op voorsprong schoot, maar ex-Buffalo Alessio Castro-Montes zorgde voor de gelijkmaker.

Hein Vanhaezebrouck: "Trotse coach, maar ontgoocheld voor mijn spelers"

Julien De Sart: "We verdienden meer, maar het is nog niet gedaan"

Julien De Sart heerste naar goede gewoonte op het Gentse middenveld – bijna had hij mee voor de broodnodige uitoverwinning gezorgd. “We konden een heel mooie zaak doen in het klassement. Net als in de laatste weken/maanden laten we het hier echter liggen. Nu op Union, voordien tegen Anderlecht en thuis tegen Antwerp: stuk voor stuk wedstrijden waar we meer verdienden te rapen dan we uiteindelijk deden.”

De teleurstelling was duidelijk hoorbaar in zijn stem. “Dit is natuurlijk frustrerend en ontgoochelend. We hebben gewoon de kwaliteiten voor Play-Off 1...” Hij vond het echter niet moeilijk om de vinger op de wonde te leggen waarom de oogst telkens minder was dan gehoopt. “In de twee rechthoeken moeten wij gewoon scherper en efficiënter zijn. Ook vandaag hadden we meerdere scoringsmogelijkheden, terwijl de tegengoal vermijdbaar was.”.

Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de Gentse middenvelder. “Het is alleszins nog niet gedaan. Volgende zondag moeten we ons werk doen tegen Charleroi en hopen dat de concurrenten het laten liggen”, sloot de Luikenaar met de nodige fighting spirit af. Afspraak volgend weekend in een kolkende KAA Gent Arena. (RG)

Ismaël Kandouss: "We kwamen naar hier om te winnen"

Alessio Castro Montes – een fantastische naam die al vaker geciteerd werd op onze kanalen, maar vandaag was uitgerekend hij de reden dat de Buffalo’s hun lot niet meer in eigen handen hebben. “Ik vierde niet uit respect”, aldus de sympathieke Limburger. Ismaël Kandouss – die de omgekeerde oversteek maakte – kon er alleen maar met lede ogen naar kijken. “Uiteraard zijn we enorm ontgoocheld. We kwamen naar hier om te winnen en hadden een duidelijk plan – dat we goed uitvoerden. Helaas waren de details niet in ons voordeel.”

Gent speelde een puike match – zeker voor rust. Na de gelijkmaker kreeg de ploeg het moeilijker om de wedstrijd weer onder controle te krijgen. “Dat was inderdaad niet evident”, aldus de Marokkaanse Fransman. “Toch hebben we erna ook kansen gehad om nog een tweede goal te maken. Maar ja, dat is voetbal.” (RG)


#COBW #USGGNT #JPL