1
  • Alessio Castro-Montes 65'
1
  • Pieter Gerkens 53'

De Buffalo's stonden onder hoogspanning voor de verplaatsing naar competitieleider Union. Een zege was immers noodzakelijk om terug de top-zes in te duiken. Gent ging de strijd aan met Kandouss en Torunarigha in de verdediging. Het middenveld werd versterkt met Gandelman en Gerkens aan de aftrap, met daarvoor Tissoudali als enige spits.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was geen doelkans, maar wel een vliegende tackle van Amoura op de enkel van Samoise na amper drie minuten. Rood had gekund, maar Lambrechts hield het bij geel. Na een kwartier zette De Sart Tissoudali oog in oog met Moris, maar de Union-doelman kon nog redding brengen. Enkele minuten later infiltreerde Tissoudali opnieuw gevaarlijk, maar deze keer werd de bal voor de lijn gekeerd.

De Brusselaars raakten moeilijk in hun spel en Gent kon nog enkele keren prikken voor rust, maar de beste mogelijkheid mikte Gerkens naast. Gerkens kreeg en greep zijn herkansing kort na rust. Een voorzet van Hong belandde via Tissoudali bij hem en hij stak de verdiende voorsprong voorbij Moris in doel (0-1). De thuisploeg had niet meteen een antwoord in huis, het tegendoelpunt halfweg de tweede helft viel dan ook uit de lucht. Figuurlijk en letterlijk, want Castro-Montes kopte een voorzet in de linkerhoek (1-1).

Een opdoffer voor de Buffalo's, die de grip op de wedstrijd wat kwijt geraakten. Union kwam meer dreigen en Roef moest Lazare van een doelpunt houden. Een halve omhaal van Machida wist hij eveneens te pakken. Gent besefte dat een gelijkspel niet voldoende was en creëerde ook nog enkele kansen, maar Gandelman kopte op Moris, die even later ook een uithaal van Fernandez-Pardo wist te pareren. Een strijd zonder winnaar dus, waardoor geen van beide ploegen met een voldaan gevoel van het veld kon stappen.