Stagedagboek Alkmaar

Stagedagboek Alkmaar

Onze Buffalo's trekken van 10 juli tot en met 15 juli op oefenkamp naar Alkmaar. Een week lang wordt hard gewerkt en ligt de focus op conditie, techniek en het groepsgevoel. Wij nemen je mee op training, achter de schermen en tijdens de oefenduels tegen FC Utrecht en FC Volendam. Volg hier onze dagelijkse updates!

 

DAG 1 - "WELKOM IN 'T PRISON"

Rond 16u kwam de blauw-witte-bus aan in Alkmaar. De troepen van Hein Vanhaezebrouck verblijven er in een oude gevangenis. De hamvraag: welk kamp heeft Hein precies in gedachten...? 😬 Check onderaan deze pagina alle foto's. 

DAG 2 - PLEZIER EN AFZIEN

De eerste volledige dag van de zomerstage begon met een ochtendtraining. Na enkele preventieoefeningen (stretchen, losmaken, spieren opwarmen) kregen de jongens een alternatieve krachttraining voorgeschoteld. Er werd wat afgelachen tijdens het handvoetbal en het 'draag-je-ploeggenoot-spel', maar het was ook afzien voor de spieren.

Met een goed gevulde maag genoten de spelers van wat rust kort na de middag voor ze opnieuw de fiets opkropen richting het trainingsveld. Dit keer stond er een voetbaltraining op het programma.

DAG 3 - TRANSFERNIEUWS EN OEFENMATCH

Op de derde dag mochten we met Ismaël Kandouss een nieuw gezicht verwelkomen! De Marokkaanse international keek tijdens de oefenmatch tegen Utrecht toe vanaf de zijlijn en zag zijn nieuwe ploegmaats met 2-0 winnen. 

DAG 4 - ONE-ON-ONE MET HEIN EN EEN PLONS IN HET ZWEMBAD

Recuperatie was key op donderdag. Een dag na FC Utrecht - KAA Gent kregen de spelers een hersteltraining voorgeschoteld. In de namiddag zochten enkele jongens het zwembad op voor een alternatieve training met het nodige plezier.

De stage bereikt stilaan zijn eindfase. Op zaterdag keert de bus terug naar België dus spraken we onze coach over zijn verwachtingen, wensen en doelstellingen voor het aankomende seizoen.

INTERVIEW MET HEIN VANHAEZEBROUCK

DAG 5 -  TEAMBUILDING OP ZEE & EEN GESPREK MET ISMAËL

De laatste volledige dag in Alkmaar zit erop. Op het programma: training en teambuilding. Vroeg in de ochtend sprongen we de fiets op richting het veld van de Alkmaarsche Boys. Na de training trokken we met dezelfde fiets richting zee. Onze jongens gingen er raften en speelden een potje beachvolleybal.

De foto's van de teambuilding zijn een echte aanrader! Tot slot spraken we met Ismaël Kandouss. De ambitieuze Marokkaanse international is klaar voor zijn Gents avontuur.

DAG 6 - AFLSUITEN TEGEN FC VOLENDAM

Zaterdag is de laatste stagedag in Alkmaar. Om 13u30 staat de partij tegen FC Volendam op het programma. Na afloop rijdt de bus terug richting Gent. Klaar voor de Gentse Feesten? Tot op de ploegvoorstelling!

 

Bekijk hier de fotoverslagen van de stage: