Tarik Tissoudali - Marokko

Tarik Tissoudali - Marokko


MAROKKO (Groep C met Ghana, Gabon en de Comoren)

Draw tegen Gabon maakt Marokko groupswinnaar (MD3)

Gabon - Marokko: 2-2

Geen tweede basisplaats voor Tarik Tissoudali bij Marokko gisteren. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen de Comoren, was de speeltijd voor Tita Tovenaar tegen Gabon ditmaal beperkt tot een invalbeurt net voor tijd.

Marokko kwam tegen Gabon twee keer op achterstand maar knokte zich ook tweemaal terug in de match dankzij goals van Boufal en Hakimi. Die laatste krulde de 2-2 gelijkmaker op het scorebord via een heerlijke vrije trap in de 84e minuut.

Marokko kan zich nu opmaken voor de 1/8e finale tegen Malawi op zaterdag 25 januari in Yaoundé. 

 

Tissoudali meteen aan de aftrap tegen de Comoren (MD 2)

Marokko - Comoren: 2-0

Wat goed is, komt snel. En dus stond Tarik Tissoudali in de tweede wedstrijd van Marokko meteen aan de aftrap. Met kippenvel op de armen tijdens het volkslied maar vol vertrouwen door de steun van bondscoach Vahid Halilhodzic. 
 
Marokko domineerde de wedstrijd tegen de Comoren maar werd verschillende keren gestuit door de Comorese keeper. Doelman Salime Boina's sterke keeperswerk leverde hem na afloop zelfs de Man of the Match-award op. Desondanks won Marokko met 2-0 en gaat Tita Tovenaar zo, net als ploegmaat Mike Ngadeu, door naar de 1/8e finales van de Afrika Cup. Op het kwartier toverde Tarik na een mooie inspeelpas van Achraf Hakimi een terugleggertje uit zijn sloffen. Toen de bal niet goed werd weggewerkt uit de verdediging pikte Selim Amallah hem op en joeg hem tegen de netten (1-0). Tissoudali werd in minuut 65 gewisseld en zag daarna hoe pas in de 89e minuut de weerstand van de Comoren en keeper Boina gebroken werd door de 2-0 van ploeggenoot Zakaira Aboukhlal. Enkele minuten daarvoor had Boina zelfs nog een penalty gestopt. 

Door het 1-1 gelijkspel van Gabon tegen Ghana staat Marokko alleen aan de leiding in groep C met het maximum van de punten. De laatste groepsmatch wordt dinsdag gespeeld tegen Gabon.

MD 3: Gabon - Marokko (dinsdag 18 januari om 20u)

Tarik Tissoudali maakt debuut bij Marokko (MD1)

Marokko - Ghana: 1-0

Na Iron Mike zondag bij Kameroen lichten we onze spotlight vandaag op een andere Buffalo op de Afrika Cup. Tarik Tissoudali zag gisteren immers zijn langverwachte droom om te debuteren bij het Marokkaans elftal in vervulling gaan. In de eerste groepswedstrijd tegen Ghana kwam hij in minuut 78 in de ploeg voor Imran Louza.

Pas met Tarik op het veld konden de Marokkanen het verschil maken tegen Ghana toen Sofiane Boufal in de 83e minuut de 1-0 binnentrapte. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Tita Tovenaar op zijn eigenste wijze nog dicht bij de 2-0 toen hij in de zestien een typische Tissoudali-dribbel uit zijn sloffen schudde. Zijn schot werd echter gestopt door de Ghanese doelman.

In de andere groepswedstrijd haalde Gabon het van de Comoren met 1-0. Marokko en Gabon gaan na speeldag 1 dus samen aan de leiding in groep C. Aanstaande vrijdag 14 januari nemen Tissoudali en co het op tegen de Comoren in hun tweede groepswedstrijd. 

MD 2: Marokko - Comoren (vrijdag 14 januari om 17u)