Oliva 2024: volg ons op winterstage

Oliva 2024: volg ons op winterstage

Onze staf en spelers trekken op een 6-daagse winterstage naar het Spaanse Oliva. Volg hier onze dagelijkse updates en mis niets van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Vamos!

FOTOSPECIAL DAG 1 FOTOSPECIAL DAG 2  FOTOSPECIAL DAG 3 FOTOSPECIAL DAG 4

DAG 5: OEFENZEGE TEGEN CFR CLUJ

De stage in Oliva werd afgesloten met een oefenmatch tegen het Roemeense Cluj, dat momenteel tweede staat in de Roemeense competitie. In de tweede helft werd aangetreden met een heel jong elftal, waarbij onder meer de 15-jarige Jorthy Mokio zijn debuut maakte. Ook Tibe De Vlieger, Mohamed Soumah, Abdul Ayinde en de nieuw aangetrokken doelman Daniel Schmidt maakten hun eerste minuten in het A-elftal. De digest van de wedstrijd vind je via de link hieronder.

VERSLAG KAA GENT - CFR CLUJ 

DAG 4: TACTISCH EN INDIVIDUEEL

Zonnig Spanje? Niet vandaag. Tijdens een ochtendlijke plensbui warmden de spelers zich voor de ochtendtraining op in de fitness. Daarna werd op het veld tactisch getraind en liet de coach zijn selectie enkele patronen oefenen. Na een intensieve week wordt er tijdens de tweede training in de namiddag voornamelijk individueel gewerkt. 

DAG 3: PITTIGE PARTIJTJES OP TRAINING

In de voormiddag werd de selectie in groepjes verdeeld en werden onderlinge partijtjes gespeeld. Team Oranje kwam daarbij als winnaar uit de bus, team Blauw was tweede maar leek het niet helemaal eens met de scheidsrechterlijke beslissingen en protesteerde bij de officiële foto. Op de derde plaats eindigden dan weer de jonkies van #GeneratieGent. In de namiddag volgde nog een kort fietstochtje, stretching en mobiliteit, een 'koud' bad in het zwembad (8 graden Celsius!) en een kort bezoek aan de wellness voor wie dat wou.

DAG 2: VROEG UIT DE VEREN

Om 7u ging de wekker af. Spelers en staf begonnen stevig aan de dag met de klassieke ochtendloop op het strand. Vandaag staan er in totaal drie trainingen op het programma: behalve de strandloop was er nog een ochtendtraining om 10u45 en een fitnesstraining om 16u15 in de namiddag. 

DAG 1: HOTELTOUR

Gids Julien De Sart en cameraman Hugo Cuypers gaven ons een exclusieve kijk in het hotel. In hun rondleiding tonen ze de belangrijkste plekken en gaan ze onverwacht langs bij enkele ploegmaats.

DAG 1: HOLA ESPAÑA

In de vroege uurtjes vertrok onze vlucht naar Alicante. Met kleine oogjes stapten 26 spelers op. Na de landing volgde een busrit van een uurtje richting het Oliva Nova Beach & Golf Resort. Eens aangekomen besliste de coach om meteen even de trainingsvelden te bekijken. Na de vroege start van de dag stond er om 16u15 nog een namiddagtraining op het programma.


#COBW #OLIVA #STAGEDAGBOEK