💬 Gift Orban: "Ik ben een krijger"

💬 Gift Orban: "Ik ben een krijger"

Speeldag 25 - JPL - 11-02-2023 om 16:00 u

Na de geanimeerde partij in de Kempen gingen we op zoek naar reacties bij onze coach, Hein Vanhaezebrouck en Man of the Match, Gift Orban.

DEBUTANTENDROOM 

Déjà vu met een zeemzoete lach op het gezicht in Het Kuipje. We schrijven begin februari 2015: een  20-jarige pijlsnelle Nigeriaan scoort bij zijn eerste basisplaats een hattrick – goed voor een 3-3 op verplaatsing bij Lokeren. Iedereen viel toen in zwijm. Moses Simon was de naam. Nu, 7 jaar later, kunnen we bijna copy-pasten. Een waar geschenk – in de vorm van Gift Emmanuel Orban – pakte zichzelf uit vandaag. “Ik dank God voor zo’n debuut”, klonk het ook bij hem.

Dankzij twee prachtige goals bonken drie dagen voor Valentijn de blauwwitte harten sneller voor deze zwarte parel. “Uiteraard ben ik blij met mijn doelpunten. Mooie assists ook”, zei hij evenwel zonder veel enthousiasme in zijn stem. De prille twintiger moesten we niet van een wolk halen na het afgeven van zo’n visitekaartje. “Moesten we gewonnen hebben ging het anders zijn. Daarom ben ik niet héél tevreden. C’est le foot”, klonk het.

Een winnaar pur sang lijkt-ie – zijn gezicht sprak boekdelen na het laatste fluitsignaal. “Ik ben een winnaar”, straalde de jonkie uit. Moe was hij op het einde, maar hij blééf gaan. “Een krijger geeft nooit op”, gaf Gift zijn karakter bloot. “Je kan eens een slechte match spelen, maar opgeven? Nooit”. Voorts straalde hij en dankte hij zijn ploegmaats en coach voor het vertrouwen. “Ik ben blij hier te zijn bij zo’n grote club”.

De toekomst oogt mooi. Hoe de jonge spits zich sneed doorheen de Westelse defensie – olalala. Er zat zelfs een drieklapper in. “Oui, oui, oui, oui, herhaalde-ie vier keer. Dat is wat ik bedoel met ‘Da’s voetbal’. Werken en vooruitkijken naar de volgende match”, presenteerde hij zich heel matuur. De volgende keer een hattrick? Hij lachte, zijn hoofd was niet zot te maken. Defend, O Lord, your servant Gift. De Buffalo’s zullen U dankbaar zijn. (RG)

PERSCONFERENTIE 

“Ik heb een dubbel gevoel na de match. We hebben dubbel zoveel doelpogingen als de tegenstander maar slikken veel te gemakkelijke tegendoelpunten. Dat moet absoluut beter, maar ik ben wel heel blij met de reactie die mijn spelers toonden toen ze op achterstand kwamen.” - Hein Vanhaezebrouck

 


#COBW #WESGNT