Vooruitblik met Danijel Milicevic

Vooruitblik met Danijel Milicevic

Woensdag haalde Danijel Milicevic nog eens zijn fictieve pijl en boog boven. Een beeld dat de voetbalwereld rondging – dat heb je nu eenmaal als je scoort in het meest prestigieuze clubtornooi ter wereld. Ook tegen Standard hoopt de Zwitser zijn wapen boven te halen. 

Vertel eens, Mili. Hoe voelde het om te scoren voor miljoenen kijkers?

“Onwaarschijnlijk. Dat moment gaat de geschiedenisboeken in, hé. Maar achteraf was ik vooral blij dat het ons een punt opleverde. Want mocht Sels die penalty niet gestopt hebben, zou ik hier toch met een ander gevoel zitten. Nu hebben we getoond dat we kwalitatief in de Champions League thuishoren.”

Ook op de sociale media was je doelpunt populair.

“Ik kreeg een massa berichten. Er stuurde me zelfs iemand een video van mijn goal op een Braziliaanse televisiezender. Ik heb Neto ingeschakeld om de woorden van de commentator te vertalen. (lacht)”

Je vierde met een fictieve pijl en boog – een gebaar dat we ook vorig seizoen tijdens de Play-offs zagen. Waar komt het vandaan?

“Toen ik in de Play-offs de beste schutter was, stelde een vriend het voor. Hij bedoelde het eigenlijk als grap, maar toen ik twee keer scoorde tegen Club Brugge dacht ik: ‘Waarom niet?’” Net voor die partij liet ik trouwens een tattoo van een pijl plaatsen. Voor mij betekent het dat ik altijd gefocust moet blijven. Net zoals een pijl die uit een boog vertrekt, die verandert ook niet van koers.”

Toch kende je in het begin van het seizoen een klein dipje. 

“Tot dusver vond ik de Supercup mijn beste wedstrijd. Nadien liep het inderdaad een beetje minder. Ook van mijn wedstrijd tegen Lyon ben ik niet helemaal tevreden. Na vier weken zonder speeltijd – tegen Kortrijk was ik ziek en nadien was er de interlandbreak – is het altijd even zoeken naar je ritme. Maar die treffer heeft me bevrijd.”

Na de Champions League wacht de Jupiler Pro League opnieuw. Heb je schrik voor concentratieverlies binnen de groep?

“Het is misschien niet gemakkelijk om van miljoenen kijkers naar competitievoetbal over te schakelen. Maar we hebben een spelersgroep die zeer intelligent is. We zullen ons dus niet laten verrassen. Bovendien is het duel met Standard belangrijk voor ons. Het is intussen al een maand geleden dat we nog eens de drie punten pakten. Zondag moeten we dus ten alle koste winnen. Al verwacht ik dat Standard zich wil revancheren voor de drie nederlagen van vorig seizoen.”

Na Standard wacht er opnieuw een speciale partij voor je: het bekerduel tegen Eupen.

“Het wordt bijzonder om die club opnieuw te treffen. Eupen was namelijk mijn eerste werkgever in België. Ik hou er ook goede herinneringen aan over. Zo promoveerden we naar eerste klasse via de play-offs en was ik er aanvoerder. Eupen zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Ik kijk dan ook geweldig uit naar onze ontmoeting.”

(JVDV)
Foto: Yves Masscho