Anderlecht troeft Ladies af op klasse en ervaring

Anderlecht troeft Ladies af op klasse en ervaring

Onder een aangenaam zomerzonnetje verging het onze Ladies iets minder aangenaam in de hoofdstad. Na drie minuten toonde RSCA Women een eerste keer haar klasse en efficiëntie in de box. Dit zou nog viermaal volgen. Tussendoor prikten onze Buffalo’s tweemaal terug. Zo eindigde de verplaatsing naar de koploper in de Lotto Super League op 5-2.

Coach Jorn Van Ginderdeuren moest na de Slag om Vlaanderen van vorige week met enkele blessuregevallen afrekenen. Elfi Maass zal dit seizoen niet meer in actie komen. Ook Zarah Taillieu was niet inzetbaar. Hierdoor kwam Ines Van Gansbeke na zes weken afwezigheid – door een blessure – terug in de basis.

De partij was nog geen handvol minuten onderweg of Wijnants liet goalie Riet Maes geen kans. Één kans en meteen was daar de goal. Onze Ladies kwamen hierna gaandeweg beter in de wedstrijd zonder echte kansen te creëren. Kort voor de rust pakte rechtsachter Silke Speeckaert uit met een knappe rush op haar flank. Haar voorzet leek perfect op de knikker van Karlijn Helsen te vallen. In een poging om dat te voorkomen werkte De Caigny het leer in eigen doel. Alles leek te herdoen in de tweede periode maar daar dacht Jacobs anders over. Van dichtbij verschalkte ze Maes alsnog in de laatste toegevoegde minuut van de eerste helft.

De tweede periode startte dramatisch voor onze Ladies. Na twee minuten kon een door de lage zon verblinde Maes, het schot van De Neve niet keren. Niet veel later kwam een gemeten voorzet op het hoofd van Delabre terecht. Met een overhoekse kopbal zette ze de 4-1 op het scorebord. Jasmien Mathys mocht nadien invallen na enkele weken afwezigheid met een enkelblessure. De Gentse verdedigster kwam zo al voor de honderdste keer in actie voor blauw-wit. Ook Amber Maximus viel in. Zij kon op een voorzet van Helsen nog milderen tot 4-2. In de toegevoegde tijd belandde een trap nog ongelukkig op de arm van Speeckaert. Ex-Buffalo Marie Minnaert mocht zo vanop de stip de 5-2 eindstand vastleggen.

Door de ruim uitgevallen score en de winst van Club YLA, zakken onze Ladies in de rangschikking opnieuw naar de vijfde plaats. Volgende week ontvangen ze de laatste uitdager van paars-wit in de titelrace, Standard Fémina. 

Onze Ladies bedanken dan de echte Buffalo’s voor hun geweldige steun doorheen dit seizoen. Leden van een van de Gentse supportersclubs mogen vrijdagavond (20:30) gratis binnen in de Chillax Arena. Opgelet, dit gratis ticket moet wel op voorhand via dominique.reyns@kaagentladies.be aangevraagd worden. In dat mailtje voldoet jouw naam en supportersclub. Tot vrijdag!