Ladies bekeren verder na volwassen prestatie

Zaterdagnamiddag trokken onze Ladies naar de Kempen voor hun achtste finale in de Beker van België. Na in de vorige ronde Eendracht Aalst uitgeschakeld te hebben moest nu van KVC Westerlo Ladies gewonnen worden om een ronde verder te gaan. Coach Jorn Van Ginderdeuren kon echter wel geen beroep doen op een kwartet speelsters. Silke Speeckaert bleef uit voorzorg aan de kant. Jinte Leeman en Zarah Taillieu waren wegens ziekte niet inzetbaar. Tot slot was Bodil Van den Heuvel nog herstellende van een medische ingreep.

Het was de thuisploeg die de partij vanaf de start zo’n tien minuten lang in de hand nam. Uit de ene kans die ze konden creëren, troffen de Kemphanen de lat. Daarna namen onze Buffalo’s resoluut het commando over. Spits Amber Maximus trof eveneens de dwarsligger. Vleugelspeelster Nena Retsin zag haar poging gered door de thuisgoalie. Na 19 minuten was de ban dan toch gebroken. Karlijn Helsen, zelf afkomstig uit de Kempen, kon een afvallende bal na een corner in doel verwerken.

De voorsprong was een feit maar blauwwit bleef verder het gaspedaal indrukken. Winger Fleur Van Daele kwam net te kort om een uitstekende voorzet binnen te duwen. Kort voor rust kwam de dubbele voorsprong wel nog op het bord. Spits Amber Maximus knikte de gemeten corner van spelverdeelster Alixe Bosteels binnen.

Met 0-2 als uitgangspunt voor de tweede helft moesten onze Buffalo’s niks overhaasten. Er werd zeer volwassen gevoetbald. Westerlo kon weinig kansen creëren. Onze Ladies lukten nog een aantal knappe combinaties maar de laatste pass kwam er vaak niet helemaal uit. De 0-3 van Maximus werd nog afgekeurd voor nipt buitenspel. Enkel in het slot moest doelvrouw Riet Maes zich nog eens strekken om haar netten proper te houden. Iets wat ze uiteindelijk al voor de zesde keer deed in tien wedstrijden.

De volwassen 0-2 zege op het veld van Westerlo zorgt ervoor dat onze Ladies na de winterstop mogen aantreden in de kwartfinales van de Beker van België. Volgende week sluiten ze de heenronde in de Lotto Super League af in de eigen Chillax Arena. Die partij tegen KV Mechelen kan u als abonnee van KAA Gent gratis bijwonen.

Amber Maximus: “Het was een intense match, we moesten knokken voor elke bal. Vanaf de eerste goal hadden we de wedstrijd wel goed in de hand. We hebben veel stappen gezet sinds vorig seizoen. We moeten dan ook geloof hebben dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken. Ik geloof dus zeker in ons bekerverhaal.”