U8 winnen Amsterdam Youth Indoor Tornooi

U8 winnen Amsterdam Youth Indoor Tornooi

De U8-buffalos moesten al vroeg in morgen vol aan de bak tegen thuisploeg AJAX, op papier de zwaarste dobber uit hun poule.  Onze jongens leken niet onder de indruk van het palmares (dat zouden ze pas na de middag beter leren kennen tijdens een rondleiding in de Amsterdam ArenA) van de Nederlandse topclub en  walsten over de Ajacieden met 1 – 5.

De Buffalo’s gingen op hetzelfde elan door in de overige poulewedstrijden tegen Waasland Beveren, KFC Eppegem,  Bussumse FC (NL) en FC Victoria (NL) . De laatste 3 ploegen waren de winaars van verschillende kwalificatietornooien die in samenwerking met de Vlaamse Voetbalfederatie en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond werden georganiseerd tijdens de winterstop. KAA Gent won de poule met een indrukwekkend doelpuntensaldo van 20 – 2.

Ook de 2de poule was samengesteld uit 3 qualifiers  (FC Poesele (B), KSV Hoeselt (B) en AFC Amsterdam (NL)) en 3 eliteploegen (Feyenoord, KRC Genk en PSV Eindhoven). Deze poule werd gedomineerd door KRC Genk en PSV, dat uiteindelijk hun onderling duel en ook de poule won.

In de gekruiste halve finales moest KAA Gent het dus opnemen tegen KRC Genk. Een  partij met inzet, mooi voetbal en tal van uitgespeelde kansen langs beide kanten. De partij eindigde op 1-1 en dus zouden 3 penalties de doorslag geven.  KRC Genk miste zijn eerste twee penalties en omdat onze strapschopnemers het hoofd koel hielden en hun strafschoppen wel feilloos omzetten, stootte KAA Gent door naar de finale na een ware thriller.

De andere halve finale tussen PSV en AJAX was eveneens op 1 – 1 geëindigd en PSV haalde het uiteindelijk met de penalties.

De finale begon onder een minder gunstig gesternte voor de Buffalo’s. Al na 2 minuten en evenveel opportunistische afstandschoten van PSV stond het 0 – 2 voor de Nederlanders. Onze jongens gingen vervolgens enkele minuten al te overhaast te werk en dreigden zo het deksel op de neus te krijgen.  Maar nog enkele minuten verder herwonnen de U8’en het geloof in eigen kunnen en vonden ze het sprankelende voetbal terug waarmee ze doorstootten tot in de finale. De lat en enkele supersaves van de Eindhovense goalie, maakten dat het nog tot in de voorlaatste minuut zou duren vooraleer de verlossende 3 – 2 werd gescoord. Zowel bij spelers, trainers, begeleiders en meegereisde supporters was de ontlading groot na deze zenuwslopende maar zeer entertainende finale.

Een verdiende tornooioverwinning wat ook werd erkend door Simon Tahamata die de trofee uitreikte aan onze spelers!

Met dank aan Mike Torck voor dit leuke verslag.