KAA Gent: kleurrijk sinds Leon Mokuna

KAA Gent: kleurrijk sinds Leon Mokuna

KAA Gent veroordeelt ten strengste de racistische reacties die recent verschenen zijn onder een van onze video’s op TikTok. Een leuk filmpje met jongens van onze U9 bracht helaas een stroom erg misplaatste reacties teweeg. Onze club was verrast en verbaasd, maar heeft de situatie kordaat aangepakt. 

  • Vanuit de officiële KAA Gent-account op TikTok werd snel, afkeurend en streng gereageerd op de bewuste berichten.
  • Omdat het filmpje viraal ging en de reacties aanhielden, is daarna beslist om de comments offline te halen.
  • De ouders van de U9-spelers werden meteen ingelicht en gebriefd over onze afkeuring en de volgende stappen.
  • De accounts die haatdragende berichten plaatsten, werden door KAA Gent geblokkeerd en gerapporteerd. 
  • KAA Gent zal contact opnemen met het meldpunt racisme van Voetbal Vlaanderen en klacht indienen bij de politie.

Bart Somers (Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen): "Racisme is onaanvaardbaar. En toch gebeurt het nog steeds. Zelfs tegen zeven- en achtjarigen die simpelweg plezier aan het maken zijn. Mijn boodschap aan die spelertjes, hun ouders, trainers en club is duidelijk: beledig hen, en je beledigt elk kind in Vlaanderen. Het is dan ook een goede zaak dat KAA Gent beslist heeft om klacht in te dienen. Dat is nu het belangrijkste. Vanuit Vlaanderen blijven wij daarnaast samenwerken met de KBVB, onder andere via het project “Come Together”. Dat geeft daders die een straf krijgen voor de nationale kamer van de KVBV, de kans om te kiezen voor een alternatieve straf. Zo kan iemand die zich bijvoorbeeld bezondigd heeft aan racisme drie en een halve dag een traject volgen in het Afrikamuseum.”

Wim Beelaert (KAA Gent Foundation): “De strijd tegen racisme en discriminatie is voor de hele KAA Gent-familie een prioriteit. We zijn een interculturele voetbalclub in een interculturele stad. De Gentse diversiteit is een rijkdom die we koesteren. We roepen alle Buffalo’s op om altijd actief tussen te komen: als omstaander op of rond het veld maar evenzeer door te rapporteren op sociale media. De KAA Gent Foundation zal haar strijd tegen racisme en discriminatie meer dan ooit verder zetten en zal niet nalaten telkens opnieuw bij de bestaande meldpunten en de bevoegde instanties melding te doen en klacht neer te leggen wanneer er zich in de Gentse voetbalwereld dergelijke incidenten voordoen. Samen bouwen we een een samenleving en een club waar iedereen welkom is”.

Sven Vannerom (Trajectbegeleider en coördinator rekrutering jeugd): “In eerste instantie is het welzijn van onze spelers en hun ouders voor ons belangrijk. We volgen dit dan ook verder met hen op. Niet alleen de U9, maar onze hele jeugdopleiding is een toonbeeld van diversiteit en daar zijn we trots op.”

Intussen blijft onze video online. Net als onze fans geven wij niet toe aan racisme.

 

@kaagent “Ik heb jouw snelheid nodig in de verdediging om die linksbuiten uit de match te houden” 😒🤥 #kaagent #jeugd #generatiegent #interessant #youth #football #song #vibes ♬ origineel geluid - speedupsongsnl

 

Bij KAA Gent is iedereen welkom, ongeacht afkomst, religie of geaardheid. Een boodschap die we ook uitdroegen in onze eindejaarswensen


#COBW