💬 REACTIES na SV Zulte Waregem - KAA Gent

💬 REACTIES na SV Zulte Waregem - KAA Gent

Speeldag 29 - JPL - 12-03-2023 om 16:00 u

Een hattrick-hero en een tevreden coach stonden ons te woord na de 2-6 zege bij Zulte-Waregem.

PERSCONFERENTIE

Gift Orban: "Ik had zelfs nog nooit een hattrick gemaakt"

Dag moeder! Wijlen Rik De Saedeleer zou euforisch geweest zijn bij het zien van fenomeen Orban Gift. Aan de Gaverbeek vond hij een schitterend decor voor zijn eerste vierklapper ooit. “Het Is inderdaad de eerste keer in mijn profcarrière. Ik had zelfs nog nooit een hattrick gemaakt, maar… het zegt me uiteindelijk niet veel.” Verbluffend op én naast het veld die jongen.

Ien, twie, drei, vier: het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan voor de Nigeriaan. “Links of rechts, het maakt me niet uit”. Die beide voetjes staan echter nog stevig op de grond. “Vooral de overwinning is zeer belangrijk”, had hij oog voor het volledig plaatje. De Champions play-offs in het vizier.

Waren wij net bevoorrechte getuige van de allerbeste Orban Gift? In de stilte klonk “sowieso niet”. De topper ambieert the sky. “Mijn niveau moet nog hoger als ik ooit in de Premier League wil spelen. Er is nog veel werk op de plank.” Veel moeders van 20-jarigen die dit horen, denken bij zoveel maturiteit prompt waar het bij hun eigen kroost is fout gelopen. Geen paniek, het is Gift die geen gewone is.

Met 9 goals in amper 8 matchen bestormt de pas gearriveerde spits plots ook de gouden stier - zestien stuks heeft die. “Daar kijk in niet naar. Ik speel mijn matchen en maak mijn goals. Je weet nooit, dat is voetbal.” Een stier op zijn rug of niet, zijn naam zal sowieso in het goud in de Gentse geschiedenisboeken komen te staan. (RG)


#COBW #ZWAGNT #JPL