6
  • Julien De Sart 37'
  • Alessio Castro-Montes 41'
  • Gift Orban 52', 67', 75', 83'

In de strijd voor een plek in de top-vier ging KAA Gent zondagnamiddag op bezoek bij Zulte Waregem. Na het erg belastende Europese duel van donderdagavond wijzigde Vanhaouzebrouck zijn elftal op twee plaatsen. Samoise startte in de plaats van Fofana en Nardi ging terug postvatten onder de lat.

Twee jaar geleden werd het 2-7 aan de Gaverbeek, maar in het eerste half uur leek het er niet op dat Gent nog maar in de buurt van die uitslag zou komen. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar het vizier van Vossen en Gano stond niet op scherp, waardoor er geen voorsprong in zat. Een kwartier voor rust konden de Buffalo’s dan toch gevaarlijk worden via Orban en Samoise. Zij kenden nog geen succes, maar het was De Sart die de score opende met een perfect gemikte kopbal (0-1). Kort voor rust wist Castro-Montes de score zelfs nog te verdubbelen met een stevig schot van buiten de zestien (0-2).

Een stevige opdoffer voor Essevee, maar vroeg in de tweede helft laaide de hoop opnieuw op toen Derijck een strak gegeven hoekschop van Rommens binnen kopte (1-2). De vreugde verstomde amper een minuut later, want Orban profiteerde optimaal van slecht uitverdedigen en trapte meteen raak (1-3). Het was een en al spektakel aan de Gaverbeek. Iets voor het uur kopte Gano op de lat, in minuut 65 toonde Vossen nog eens zijn torinstinct door een voorzet van Ndour binnen te tikken (2-3).

Het bracht Zulte Waregem terug in de wedstrijd, maar opnieuw was die opflakkering van korte duur. Wie anders dan Orban breidde de voorsprong opnieuw uit met een weergaloze vrije trap (2-4). Het bleek de genadeslag voor de thuisploeg, die geen reactie meer in huis hadden. De Buffalo's gaven niets meer weg en een kwartier voor tijd veroverde Fofana de bal aan de zestien. Hij legde terug naar Orban en die twijfelde geen moment om zijn derde doelpunt van de wedstrijd binnen te trappen (2-5).

Na vijf doelpunten hadden de Buffalo’s er nog niet genoeg van. Gent had Zulte Waregem volledig in zijn greep en ging op zoek naar een gelijkaardige uitslag als twee jaar geleden. Depoitre trof de paal, waarna Orban in de rebound raak trof, maar hij stond in buitenspel; In minuut 83 legde Depoitre de bal opzij, De Sart liet slim lopen voor Orban, die tijd en ruimte kreeg om uit te halen. Bossut kon niet bij het schot van de Gentse aanvaller die zijn vierde liet optekenen (2-6).

De historische 2-7 werd niet meer geëvenaard, maar de meegereisde Buffalosupporters konden uiteraard wel feestvierend terug de bus op. Ondanks het zware programma stonden de Buffalo's meer dan paraat en door de stevige zege bleven ze volop meedoen in de race voor een plek in Play-Off 1.