Next Match: KAA Gent - KV Kortrijk

Next Match: KAA Gent - KV Kortrijk

Speeldag 20 - JPL - 15-01-2023 om 16:00 u

Op zondag 15 januari komen de Kerels op bezoek in de Ghelamco Arena. Na hun 6 op 6 tegen OHL en KRC Genk zijn we beter op onze hoede. Hein Vanhaezebrouck blikte vooruit op het treffen met zijn ex-ploeg.

PERSCONFERENTIE

SUPER SCARF SUNDAY

Op matchdag gaan alle sjaals de deur uit aan 5 euro. Kom naar de Fanshop of de Cornershop op de promenade en kies jouw favoriete sjaal!

PRE-MATCH FACTS

  • KAA Gent won slechts één van de laatste vijf wedstrijden tegen KV Kortrijk in de Jupiler Pro League (G1, V3), nadat elk van de voorgaande vijf ontmoetingen werden gewonnen door de Buffalo’s.
     

  • KAA Gent is de enige ploeg die nog niet scoorde in de Jupiler Pro League sinds de hervatting na het WK, terwijl tegenstander KV Kortrijk juist één van de twee ploegen is met zes uit zes punten in deze periode (na Union SG).
     

  • KV Kortrijk kwam in elk van de laatste tien uitwedstrijden in de Jupiler Pro League tot scoren, hun beste reeks ooit op verplaatsing in 1A (was 9 in 1999 en 2018).
     

  • KAA Gent raakte vaker de paal of lat dit Jupiler Pro League-seizoen dan iedere andere ploeg (10 keer), terwijl alleen Zulte Waregem (10) de tegenstander vaker het houtwerk zag raken dan KV Kortrijk in 2022/23 (8 keer).
     

  • KV Kortrijk is de ploeg die het minst lang op voorsprong stond in de Jupiler Pro League dit seizoen (176 minuten).
     

  • Alessio Castro-Montes was direct betrokken bij drie van de laatste zes goals van KAA Gent tegen KV Kortrijk in de Jupiler Pro League (1 goal & 2 assists).
     

  • Massimo Bruno (Kortrijk) was direct betrokken bij zeven goals tegen KAA Gent in de Jupiler Pro League (5 goals, 2 assists), tegen geen ploeg noteerde hij meer doelpunten of assists (ook 7 tegen Cercle Brugge).
     

  • Felipe Avenatti kan zijn honderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League spelen: hij speelde er 46 voor Kortrijk, 28 voor Standard, vier voor Antwerp, veertien voor Union SG en negen voor Beerschot. De Kortrijk- speler maakte drie goals in zijn laatste twee matchen in 1A, evenveel als in de voorgaande 46 wedstrijden in de competitie.
     

  • Bernd Storck won in zijn eerste twee matchen als KV Kortrijk-trainer in de Jupiler Pro League even vaak als zijn voorganger Adnan Custovic in zijn elf wedstrijden (2). Storck won in februari-maart 2020 voor het laatst drie keer op rij in het reguliere seizoen (toen 4 met Cercle Brugge).