KAA Gent Ladies plaatsen zich voor Play-off 1

KAA Gent Ladies plaatsen zich voor Play-off 1

Aanvoerster Chloë Van Mingeroet keek vrijdagavond haar ex-ploeg Eendracht Aalst in de ogen. Winnen betekende een optie nemen op Play-off 1. Om dit te doen kwamen Dekker en Maximus terug in de basis.

Na een studieronde was het die laatste die voor het Gentse gevaar zorgde. Haar eerste poging likte de paal. Enkele minuten later kopte de spits op het aluminium. Geen goals voor Amber Maximus en de Ladies.

Na de rust zou er wel gescoord worden. Fran Meersman kon vijf minuten na de koffie de bal vanaf randje zestien tegen de touwen knallen. 1-0 maar Aalst prikte niet veel later via hun eerste poging in het tweede bedrijf tegen. Kort na de gelijkmaker werd de staak opnieuw geraakt en zag Maximus haar schot voor de lijn geblokt.  Even leek het een avond te worden waarop niks zou lukken.

Uiteindelijk zorgde de ingevallen Nena Retsin, na knap werk van Mathys en Bosteels, voor de verlossende 2-1 met nog een goed kwartier te spelen. Twee minuten daarna werd het via een owngoal direct 3-1. Met een gemeten voorzet bediende Alixe Bosteels ook nog de uitstekend ingevallen Fleur Van Daele

De Buffalo’s lopen door deze 4-1 zege 7 punten uit op de zevende in stand, Zulte Waregem. Met nog twee matchdagen te gaan zijn de Buffalo’s dan ook zeker van een plaatsje in Play-off 1.


#COBW #KAAGENTLADIES