Finale Check

Finale Check

Zijde Geried? Paasmaandag 18 april nadert met rasse schreden! Hieronder zetten we nog even de belangrijkste praktische zaken in de kijker en bundelden we dit in één video. 

VERPLAATSING NAAR BRUSSEL

Op maandag 18 april vinden er tal van activiteiten plaats op de Heizel. Bovendien worden tal van straten afgesloten voor het verkeer. We raden je daarom af om met de auto naar de Heizel te komen. Hieronder krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. 

FIETS

Het Koning Boudewijnstadion is goed bereikbaar met de fiets. Er zijn fietsenstallingen aan het metrostation Heizel. Woon je te ver om met de fiets te komen? Park & Bike is een aanrader. Je neemt de fiets mee in de auto,
parkeert die net buiten Brussel en dan fiets je naar het Koning Boudewijnstadion. Daarnaast kun je ook een fiets huren bij Villo op https://www.villo.be/nl/home.

Parkeren kan o.a. aan: Hypermarkt Carrefour Sint-Agatha-Berchem (Keizer Karellaan 560, 1082 Brussel - 6 km fietsen)

METRO

Metrolijn 6 gaat rechtstreeks naar het Koning Boudewijn stadion. De halte Heizel ligt dichtst bij het supportersdorp en de tribunes. Koop alvast op voorhand je metroticket om wachtrijen te vermijden.

Opgelet: De wandelroute naar Paleis 12 verloopt via de Romeinsesteenweg waar een verplichte fouille zal plaatsvinden. Indien je de iets kortere weg volgt die wordt aangegeven door je navigatiesysteem zal je onherroepelijk teruggestuurd worden.   

TREIN

Neem de trein tot Brussel-Zuid. In Brussel-Zuid stap je over op metrolijn 6 richting Koning Boudewijnstadion. Plan je treinreis op www.NMBS.be. Met een weekendbiljet geniet je van 50% korting op de prijs van je treinticket!

AUTO 

Kom je met de auto, dan hou je dus best rekening met verkeersdrukte en files. Parkeren kan op parking C. Een parkingticket (€10) is hieronder beschikbaar in voorverkoop of ter plaatste bij het oprijden. 

KOOP EEN PARKINGTICKET

Met de auto naar Parking C? Heel wat straten zullen tijdelijk afgesloten zijn voor het verkeer.

 • Neem op de R0 afrit 7a “Expo/Romeinse Steenweg”.
 • Volg de pijlen Expo richting Parking C van de Heizel.

Supporters met een beperking

Deze supporters kunnen met een blauwe kaart gratis parkeren op parking E en vermijden daardoor obstakels die ze op parking C wel tegenkomen. Voorwaarde is uiteraard dat de eigenaar van de kaart in de wagen zit.

BUSSEN

De bussen worden gevraagd om op maandag 18 april 2022 ’s morgens te verzamelen op de Zuiderlaan ter hoogte van de Topsporthal aan de Watersportbaan. Uiterlijk om 10u zal de stoet van bussen onder politiebegeleiding vertrekken richting Parking C. Vrije en vlotte doorgang zal geregeld worden in samenspraak met de Brusselse politie. Alle bussen die voor 11u15 aankomen zullen gratis kunnen parkeren op parking C. Bussen die beslissen op eigen houtje naar Brussel te gaan, en later dan 11u15 aankomen betalen €60 voor parking C. Lees hieronder de volledige communicatie. 

MET DE BUS NAAR BRUSSEL

Vrijdag 15 april om 19u00 in de Ghelamco Arena houden we een finale meeting met alle buscoaches waar een grondige briefing volgt. 

KAA GENT FANZONE IN PALEIS 12

Eenmaal aangekomen ligt Paleis 12 op wandelafstand van parking C. In de KAA Gent Fanzone kan je de preparty van het jaar beleven, met top Dj’s, eten/drank, en allerlei andere animatie. 
 Ter plaatse zijn voldoende drank- en eetstanden aanwezig en bij de mobiele fanshop kun je nog je beker marchandise aankopen. We voorzien ook voldoende gratis toiletten in en rond Paleis 12.

BETALINGSMOGELIJKHEDEN

Voor betalingen in Paleis 12 en het Koning Boudewijnstadion gelden twee verschillende kaarten. Hieronder informeren we over het optimaal gebruik en hoe je deze kaarten kan verkrijgen.

Betalen ter plaatse kan bovendien makkelijk met je abonnement of KAA Gent consumptiekaart. Tip: zorg ervoor dat je voldoende geld op je kaart hebt staan voor je naar Brussel afzakt. Je kaart opladen kan nu zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd in de Ghelamco Arena, maar ook digitaal.

LAAD HIER JE KAART OP  

Op locatie zijn enkele oplaadpunten, maar dit raden we gezien de verwachte drukte sterk af. De betaalkaart opladen kan zoals hierboven beschreven of aan de stand Beker Marchandise en verloopt enkel via elektronisch betalen. Cash wordt niet aanvaard. 

         

SUPPORTERS ZONDER ABO- OF CONSUMPTIEKAART?

In Paleis 12 kun je voor 1€ een kaart verkrijgen.

CORTEO

Omdat we met velen zullen zijn en aan de draaihekken een fouille mogen verwachten, trekken we tijdig allemaal samen in een blauw-witte corteo (stoet) naar het Koning Boudewijnstadion. Zo zorgen we ervoor dat iedereen om 14u in het stadion zit. Hoe dit eraan toeging 5 jaar geleden op weg naar het Wembley Stadion, kun je hier  nog eens bekijken.

KONING BOUDEWIJNSTADION

TOEGANG TOT HET STADION 

Tribune 4 neemt de ingang Charlotte, tribune 3 de ingang Athlète. 

Tribune 4

   
Charlotte 1 A - B - C - D - I - J - K - L - M - N - N - O   
Charlotte 2 E - F - G - H - P - Q - R - S - T - U - V  
     

Tribune 3

   
Athlète 2 C - D - I - J - K  
Athlète 3 E - F - L - M - N

 

BETALEN IN HET STADION 

Betalen in het Koning Boudewijnstadion kan enkel en alleen met een cashless consumptiekaart zoals hieronder afgebeeld. Supporters die met de bus gaan, ontvangen één kaart per twee personen op hun bus. De andere supporters kunnen deze kaart verkrijgen in Paleis 12.

KAART OPLADEN

Op de achterkant van de kaart is een QR-code opgenomen waarmee je via Payconiq een bedrag naar keuze kan opladen. 

RESTEREND SALDO?

Geen zorgen, via de refundpagina kun je het resterende saldo terugvragen. Vul hiervoor de lettercode in die vooraan onder de QR-code staat afgebeeld.

TER INFO

In het Koning Boudewijnstadion zijn geen rugzakken toegelaten, wel handtassen tot A4-formaat. Het stadion in Brussel is, net zoals de Ghelamco Arena, volledig rookvrij (roken kan enkel wanneer je de tribunes verlaat).

ONDERSTAANDE VOORWERPEN ZIJN NIET TOEGELATEN:
 

 • Pyrotechnische voorwerpen zoals Bengaals
 • Laserpennen
 • Papiersnippers en confetti
 • Megafoons
 • Alcohol, drugs of opwekkende middelen
 • Flessen, glazen, blikken
 • Projectielen of explosieven in vaste, vloeibare of gasachtige toestand
 • Ontvlambare producten of materialen
 • Spuitbussen
 • Gevaarlijke voorwerpen die gebruikt kunnen worden om kneuzingen of snijwonden toe te brengen (stokken, kettingen, slag-, steek-, of stootwapens)
 • Alle middelen om de orde te verstoren, de veiligheid van de menigte in gevaar te brengen en/of schade toe te brengen aan goederen en personen

FAQ 

GROOT SCHERM GHELAMCO 

Geen ticket kunnen bemachtigen? Niet getreurd, we voorzien een alternatief in de Ghelamco Arena, waar we de wedstrijd integraal op groot scherm zullen uitzenden.

ALLE INFO


Vragen? 

Contacteer ons via fans@kaagent.be