Met de bus naar Brussel

Met de bus naar Brussel

Nog minder dan een maand en dan is het zover: Bekerfinale 2022! We geven jullie alvast graag meer praktische info over de verplaatsing naar Brussel.

KAA Gent organiseert in samenwerking met de Gentse politie een unieke optocht van de supportersbussen, van Gent tot aan de Heizelparking. Deze ononderbroken blauw-witte stoet zal heel de weg door de politie begeleid worden, door het verkeer geloodst worden en zorgeloos de eindbestemming bereiken, zonder filezorgen.

PRAKTISCH

De bussen worden gevraagd om op maandag 18 april 2022 ’s morgens te verzamelen op de Zuiderlaan ter hoogte van de Topsporthal aan de Watersportbaan. Er is voldoende parkeerplaats op de Blaarmeersen en parking Topsporthal, mocht u daar willen overstappen op een bus. De Watersportbaan is eveneens vlot bereikbaar met openbaar vervoer en de fiets.

Uiterlijk om 10u zal de stoet van bussen onder politiebegeleiding vertrekken richting Parking C. Vrije en vlotte doorgang zal geregeld worden in samenspraak met de Brusselse politie. Alle bussen die voor 11u15 aankomen zullen gratis kunnen parkeren op parking C. Bussen die beslissen op eigen houtje naar Brussel te gaan, en later dan 11u15 aankomen betalen €60 voor parking C.

NA 11U15? KOOP EEN BUSTICKET

Eenmaal aangekomen ligt Paleis 12 op wandelafstand van parking C. In de KAA Gent Fanzone kan u de preparty van het jaar beleven, met top Dj’s, eten/drank, en allerlei andere animatie.
Betalen ter plaatse kan bovendien simpelweg met je abonnement of consumptiekaart.

CORTEO

Vermits we talrijk zullen zijn en aan de tourniquets een fouille mogen verwachten, trekken we tijdig met z'n allen in een blauw-witte corteo (stoet) naar het Koning Boudewijnstadion. Zo zorgen we ervoor dat iedereen om 14u in het stadion zit. Hoe dit eraan toeging 5 jaar geleden op weg naar het Wembley Stadion, kan u hier bekijken.

PROGRAMMA

  • 9u00: Start verzamelen bussen
  • 10u00: Uiterlijk vertrek naar Brussel
  • 10u30: KAA Gent Fanzone in Paleis 12 met aansluitend corteo naar het stadion
  • 14u00: Iedereen in het stadion

Zijde Geried?

BOEK JE BUS VIA KEOLIS - UITVERKOCHT

Heb je een bekerticket maar nog geen idee hoe je naar de finale wil gaan? Onze vaste shuttle-partner Keolis voorziet bussen voor iedereen die dat wenst. De Keolis-bussen verzamelen eveneens aan de Zuiderlaan - Topsporthal en rijden naar de KAA Gent Fanzone in Paleis 12. De terugreis is voorzien 45 minuten na affluiten (afhankelijk van eventuele verlengingen en/of strafschoppen). Een busticket kost €20 euro voor volwassenen. Wil je met meerdere mensen samen de reis maken? Boek dan allen op dezelfde bus. 
 

BUSCOACHES

Elke bus heeft verplicht een buscoach. Alleen wie een buscoach aanduidt, krijgt een officiële pancarte met volgnummer van de club die toegang geeft tot de parkingplaats in Brussel.  
De opleiding voor buscoaches vond afgelopen zaterdag 26 maart plaats. Op vrijdag 15 april om 19u00 is er in de Ghelamco Arena opnieuw een bijeenkomst voor alle buscoaches waarbij alle noodzakelijke informatie voor de wedstrijd besproken wordt.

VRAGEN?

Contacteer ons via fans@kaagent.be