Ladies pakken eerste zege in Play-Off 1

Ladies pakken eerste zege in Play-Off 1

De eerste punten in Play-Off 1 zijn binnen! Dankzij een efficiënte eerste helft en een zeer volwassen tweede helft behaalden onze Ladies tegen Club YLA een drie op drie in de competitie. Aanvalsters Amber Maximus en Nena Retsin tekenden voor de doelpunten.

Voor de vierde clash met Club YLA van dit seizoen toverde coach Jorn Van Ginderdeuren een verrassing uit zijn hoed. De in maart 17 jaar geworden aanvalster Fleur Heyman zat voor het eerst in de selectie. Enkele weken geleden dwong zij mee de EK-kwalificatie van de WU17 Flames af. Daarnaast ontbraken met Jasmien Mathys en Ines Van Gansbeke twee basisspeelsters omwille van blessures. Ook Jinte Leeman en Minke Plate waren niet inzetbaar.

De eerste periode begon aan een gezapig tempo. De thuisploeg kon als eerste gevaarlijk zijn maar doelvrouw Riet Maes verschalken lukte niet. Onze Ladies toonden zich na een kwartier meteen trefzeker. Alixe Bosteels schilderde het leer perfect op het hoofd van Amber Maximus. Zij liet de thuisgoal helemaal kansloos met een perfecte nekslag. Kort daarna verraste Elfi Maass de Brugse keepster bijna opnieuw. Haar poging strandde op de dwarslat. Kort voor de pauze pakte Maes nog uit met een sterke tussenkomst op een knal van Guns.

Na de koffie namen onze Buffalo’s resoluut het heft in handen. Een bedrijvige Karlijn Helsen knalde tot drie keer toe vanop afstand naar de Brugse kooi. Een tweede goal scoren lukte echter niet. Aan de overkant kon blauw-zwart enkel gevaarlijk zijn via een voorzet die nog gevaarlijk op de lat dwarrelde. In het slot bleef een sterk ingevallen Nena Retsin nog ijzig kalm in de zestien. Ze nam de bal aan, ze draaide en ze knalde beheerst binnen.

Door deze 0-2 zege winnen onze Ladies dit seizoen al voor de derde keer een competitiewedstrijd van Club YLA. Onze Buffalo’s springen ook naar de vierde plaats in het klassement. Dinsdag ontvangen ze om 20u00 KRC Genk Ladies in de eigen Chillax Arena. De Limburgers staan nu zesde in rangschikking.

Coach Jorn Van Ginderdeuren: “Ik ben heel tevreden met de prestatie van onze Ladies. Bij momenten hebben we zeer dominant voetbal gebracht en weinig weggegeven. Beter doen dan vorig seizoen in Play-Off 1 was een doel op zich. Dat is nu gelukt, en dat smaakt ook naar meer. Complimenten aan alle speelsters alsook aan de invallers die met de juiste grinta de wedstrijd in een definitieve plooi legden."