Ladies zijn klaar voor '23 - '24

Ladies zijn klaar voor '23 - '24

De voorbije weken stoomden speelsters en staf zich reeds individueel klaar op het volgende seizoen. Komende maandag (17 juli) hervat het team de groepstrainingen. Na de allereerste training volgt ook de ploegvoorstelling op de Gentse Feesten. Het vorige seizoen ligt nu helemaal achter ons en daarom kijken keepster Riet Maes, coach Jorn Van Ginderdeuren en voorzitster Dominique Reyns nog even terug op het tussenseizoen. Maar ze blikken ook vooruit op een nieuw voetbaljaar.

 

“Ik ben stiekem toch aan het aftellen naar de eerste training.”

De laatste competitiewedstrijd dateert alweer van 13 mei. De goesting om te hervatten is dan ook duidelijk te merken. “Ik heb de ploeg echt gemist”, opent goalie Riet Maes, “Ik kijk er vooral naar uit om terug leuke herinneringen te maken en zotte momenten te beleven met onze fantastische groep.”

Bij trainer Jorn Van Ginderdeuren kriebelt het ook volop om terug op het trainingsveld te staan, “We hebben de groep grotendeels behouden en kunnen aanvullen met enthousiaste nieuwkomers. Vorig seizoen hebben we mooie stappen voorwaarts gezet. Ik kijk er dan ook naar uit om met deze groep verder stappen in die richting te zetten.

“Veel speelsters hadden net zoals mezelf examens en die hebben toch wel wat energie gevraagd”, vertelt Maes die een opleiding tot bio-ingenieur volgt, “Tijdens die periode was het onderhouden van mijn conditie en het maken van Buiten De Lijnen echt een goede uitlaatklep.” Dat laatste is de podcast van Riet Maes en medespeelster Nia Elyn. Daarin geven ze een kijk op wat er zich op maar ook naast het veld afspeelt in het Belgische vrouwenvoetbal. “Na nog even op reis te gaan, zijn de batterijen opnieuw helemaal opgeladen”, zegt onze doelvrouw vol goesting.

 

“Loslaten kan ik het voetbal nooit.”

“We waren al maanden gesprekken aan het voeren met verschillende speelsters om volgend seizoen opnieuw over een valabele kern te kunnen beschikken. Ik denk ook dat we hier ook in geslaagd zijn”, stelt voorzitster Reyns. De kern voor volgend seizoen is dan ook compleet, zal een van de komende dagen de laatste nieuwkomer nog voorgesteld worden.

Terwijl de meeste speelsters naarstig blokten stopte de voorbereiding op het komende seizoen niet. “Doorheen het tussenseizoen hebben we ook verder stappen proberen zetten om onze speelsters een professionele omkadering aan te bieden”, vertelt Van Ginderdeuren, “Zo hopen we individueel en collectief sterker te worden.”

“Ook tijdens het tussenseizoen zijn we hard blijven doorwerken met de volledige staf en alle medewerkers”, vertelt onze voorzitster, “Maar het is ook belangrijk om het hoofd wat leeg te maken. Ikzelf trek er af en toe eens op uit om toch even te ontspannen al neem ik dan toch nog mijn laptop altijd mee om af en toe te werken. Loslaten kan ik het voetbal nooit.”

 

“Dat zal komend seizoen anders zijn.”

Voor trainer Jorn Van Ginderdeuren is het doel voor het komende seizoen duidelijk. “Vorig seizoen mochten we met speelsters en staf proeven van Play-Off 1, en dat smaakt nu naar meer. Het zal uiteraard niet makkelijk zijn, bevestigen is altijd moeilijker dan verrassen”, merkt Van Ginderdeuren op, “Vorig seizoen hield bijna niemand rekening met ons. Komend seizoen zal dit anders zijn.”

“Ik hoop dat we onszelf, net als vorig seizoen overtreffen. Dit seizoen willen we dit ook wel doortrekken tot het einde”, stelt doelvrouw Maes, “Het doel is om met ons jeugdig team meer matuur te zijn, resultaten te halen en vurig voetbal te brengen. Met onze goede teamspirit kunnen we de Ladies nog meer op de kaart zetten.”

“Uiteraard is Play-Off 1 halen opnieuw het doel”, opent voorzitster Reyns, “Ik herinner me dat onze coach vorig seizoen in individuele gesprekken met de speelster zei dat het zijn doel was om hen beter te maken. De evolutie die onze jonge talenten doorgemaakt hebben, maakt me echt gelukkig. Als we die lijn ook volgend seizoen kunnen doortrekken, zal ik een zeer tevreden voorzitster zijn.”