Hein Vanhaezebrouck: 'Met drie punten bijna zeker van PO I'

Hein Vanhaezebrouck: 'Met drie punten bijna zeker van PO I'

De race naar PO I gaat zijn laatste ronde van vijf wedstrijden in. Terwijl Club Brugge en Anderlecht de reguliere competitie op cruise control kunnen afwerken, schakelen hun zes achtervolgers een versnelling hoger voor een plek in PO I. In Charleroi staan de Buffalo’s voor een sleutelduel. Hein Vanhaezebrouck blikte op zijn persbabbel vooruit.

Het was de voorbije weken rustig in de Gentse ziekenboeg. Maar na de bekerpartij tegen Anderlecht was het dokterskabinet alweer goed gevuld. Vooral de blessure van Dejaegere baarde de Buffalo’s zorgen. “De ligamenten van Brechts enkel zijn niet helemaal doorgescheurd. Dat is positief nieuws”, aldus Vanhaezebrouck. “Normaal staat hij fit aan de start van de play-offs. En misschien kan hij zelfs nog enkele wedstrijden in de reguliere competitie meespelen. Depoitre moest naar de kant met een contractuur aan de dij. Achter zijn naam staat nog een vraagteken. Voor Gershon komt de partij tegen Charleroi niet in het gedrang. Verder is Raman opnieuw wedstrijdfit.”

Hein Vanhaezebrouck moet het dus enkele weken zonder zijn man in vorm Brecht Dejaegere stellen. Al dacht ‘Brechtje’ daar donderdag nog anders over. De middenvelder hoopte volgende weekend al zijn terugkeer te maken tegen Club Brugge. “Typisch Brecht”, lacht Vanhaezebrouck. “De reactie van iemand die altijd wilt meevoetballen. Al is fit zijn tegen Brugge volgens mij niet realistisch. Zijn afwezigheid is hoe dan ook een aderlating. Hij verkeerde in topvorm. Kijk, iedere speler is vervangbaar. Maar Brecht was de voorbije weken erg bepalend voor het team. Misschien zelfs meer dan nieuwkomer Simon, die alle lof kreeg.”

En wat met de mentale sporen na de zware nederlaag in Anderlecht? Hein is er gerust in. “De groep heeft de uitschakeling goed verteerd. Iedereen stapte vanochtend met een glimlach het trainingsveld op. De jongens die tegen Anderlecht in actie kwamen, trainden zelfs scherper dan diegene die niet op het terrein stonden. Een goed teken voor de wedstrijd van zondag.”

Dan wacht Sporting Charleroi. In het kille Mambourg moeten de Buffalo’s hun goede positie in het klassement verdedigen. “We zijn verplicht een resultaat neer te zetten. Een nederlaag zou betekenen dat je de volgende weken vol aan de bak moet. Bij een gelijkspel behouden we onze mooie kloof. En als we de volle buit meegraaien, zijn we bijna zeker van PO I. Maar gemakkelijk wordt het allerminst. Charleroi zal er alles aan doen om de punten thuis te houden. En met de terugkeer van Kebano zijn ze nog gevaarlijker. De Africa Cup is voor ons eigenlijk een weekje te vroeg gedaan. Want Charleroi met en zonder Kebano is een groot verschil.” (JVDV)