💬 Reactie na OH Leuven - KAA Gent

💬 Reactie na OH Leuven - KAA Gent

Speeldag 3 - Europe Play-offs 2023-2024 - 14-04-2024 om 19:15 u

De eerste nederlaag in de Europe Play- Offs is een feit. OH Leuven bleek te sterk en maakte via kapitein Mathieu Maertens het verschil. Coach Vanhaezebrouck zag aan Gentse zijde vooral een gebrek aan efficiëntie. 

Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie heeft vandaag het verschil gemaakt"

Omri Gandelman: "We verdienden meer"

Het ging vlotjes de voorbije matchen – tot Leuven plots de Buffalo’s zonder oogst op de bus richting Gent zette. Ook man in vorm – Omri – kon het tij niet keren. “Ik weet niet wat misging vandaag”, tastte de vaak scorende middenvelder aanvankelijk in het duister. “We startten nochtans goed, met meerdere goede kansen op een doelpunt, en hadden controle over de wedstrijd. Zeker voor de rust.”

Waar scoren echter met sprekend gemak gebeurde tijdens de voorbije maand liep het Aan Den Dreef veel stroever. ”We maakten onze kansen inderdaad niet af. Leuven kreeg daarentegen twee kansen en puurde er evenveel doelpunten uit. Dat ging te gemakkelijk. In de tweede helft probeerden we terug te komen, maar helaas konden we zelfs geen punt meer uit de brand slepen. Teleurstellend, maar we moeten doorgaan.”

Dat gezegd zijnde vond onze nummer 6 de karige oogst niet verdiend. “We verdienden meer – onze start was gewoon zeer sterk met veel kansen. Maar ja, als we ze niet afmaken… Het enige wat ontbrak was scherpte voor doel terwijl zij zeer compact speelden.”

Reden tot paniek was er echter geenszins. “Ach, dat is voetbal en die scherpte komt wel terug. Op naar de volgende match. We hebben al genoeg bewezen dat we kunnen scoren en moeten dat de volgende match opnieuw doen.” Dan komt Mechelen – de nummer 2 in de stand op bezoek. (RG)

Matisse Samoise: "Komende matchen moeten we er terug staan"

Ook publiekslieveling Matisse Samoise zag met lede ogen aan hoe de ploeg na een veelbelovend begin kopje onder ging. “Wij hadden toen zelf het gevoel dat we er gingen overlopen”, was de energiebom eerlijk. “Het ontbrak ons gewoon aan efficiëntie en scherpte achterin vandaag. Leuven kende dat daarentegen wel. Dat was het enige verschil tussen beide teams.”

Daarbij keek de ervaren jonkie ook in eigen boezem. “Ook ik kon vandaag een of zelfs twee doelpunten maken. Zeker op die pass van Tarik (Tissoudali, red.) moest ik beter doen. Als voltallige ploeg moesten we gewoon efficiënter zijn. Want het is niet zo dat we slecht speelden vandaag. Na de rust probeerden we druk te zetten om die aansluitingstreffer te scoren en kregen zelfs grote kansen, maar ook dan ontbrak het aan… efficiëntie.” Het Woord van deze Avond.

Eenvoudig was het niet – met een OHL die voorstond en niet meer hoefde te komen. “Dat inzakken van hun kant is logisch, natuurlijk. En dan is het moeilijk om die ruimtes te vinden en kansen te creëren. Nog eens verliezen voelt wel k*t”, wond de winger er geen doekjes om. “We moeten er echter voor zorgen dat we er de komende matchen terug staan, want die zijn zeer belangrijk. Mechelen kan komende zaterdag over ons springen, maar wij spelen thuis, daar moeten we met vertrouwen spelen.” (RG)


#COBW #OHLGNT #JPL