Zondagavondvoetbal

Zondagavondvoetbal

KAA Gent wil het komende seizoen liever geen wedstrijden meer spelen op zondagavond om 21u. In een brief aan de Pro League op 23 juni heeft onze club gevraagd om dit verzoek te bespreken in een overleg met televisiezender Eleven. De Pro League heeft ons nu laten weten dit voorlopig niet op de agenda te zetten, maar eerst bij andere clubs te willen informeren naar hun standpunt. 

Onze supporters hebben de voorbije maanden duidelijk aangegeven dat ze hun ploeg niet meer meermaals op zondagavond om 21u willen zien spelen. Afgelopen seizoen gebeurde dat 6 keer in de reguliere competitie (3 keer thuis, 3 keer uit). Voor veel supporters is het aftrapuur te laat om nog naar het stadion af te zakken, vooral om kinderen mee te nemen naar de wedstrijd of om mee te reizen naar een uitmatch. 

Op vandaag blijkt KAA Gent de enige club te zijn die dit verzoek officieel geformuleerd heeft. De Pro League vindt dat niet genoeg om het debat te starten met Eleven. Op de volgende Raad van Bestuur zal het thema daarom eerst voorgelegd worden aan de andere clubs. In afwachting daarvan zal KAA Gent alvast onze wens officieel aan de kalendermaker doorgeven. Dat gebeurde eerder al informeel en ook de politiediensten van de stad Gent hebben in april al gevraagd om op zondag niet om 21u te spelen.

KAA Gent zal zich blijven inzetten om zijn supporters op dit vlak tegemoet te komen. 


#COBW #KAAGENT