Ladies bekeren verder na penaltythriller

Met Eendracht Aalst hadden de Ladies een te duchten tegenstander geloot voor de 1/16-finales van de Beker van België. De Ajuinen spelen dan wel sinds dit seizoen niet langer in de Superleague, onze Buffalo’s wisten uit de oefencampagne dat het een stugge tegenstrever is (1-1).

Op een moeilijk te bespelen veld ging het in de eerste helft hard tegen onzacht. Onze Buffalo’s trokken wel meteen in de aanval. Na amper één minuut lobte Jenna Van De Keere de thuisgoalie bijna met een puike poging. De volgende echt goede kans liet wel nog 20 minuten op zich wachten. Aanvalster Zarah Taillieu zag haar schot via de vingertippen van de keepster naast gaan. Na 36 minuten brak verdedigster Jasmien Mathys dan toch de ban. Ze rondde een tegenaanval zeer beheerst af. 0-1 was ook de ruststand.

Na de pauze was er opnieuw veel middenveldspel te zien. Iets na het uur lukte Eendracht Aalst de gelijkmaker na een hoekschop. Onze Buffalo’s gingen nog naarstig op zoek naar de winnende treffer. Middenveldster Emma Van Britsom zag haar schot uiteenspatten op de kruising. Verdedigster Silke Speeckaert’s poging werd nog van de lijn gekeerd. Het bleef 1-1 en dus moesten penalty’s uitsluitsel brengen. Die wonnen onze Ladies, na een ware thriller met 3-2.

De tegenstander in de volgende ronde van de Beker van België is nog niet bekend. Die 1/8ste finale vindt in de tweede week van november plaats.