In Memoriam: Stephen Laybutt

In Memoriam: Stephen Laybutt

KAA Gent heeft met veel droefheid het overlijden van Stephen Laybutt vernomen. Stephen speelde tussen 2004 en 2007 voor de Buffalo's en was geliefd bij onze supporters. Hij was nog maar 46 jaar. 

Coach Georges Leekens bracht Laybutt in 2004 mee van Moeskroen naar Gent. Hij zou in totaal 90 wedstrijden spelen in blauw en wit in het hart van de verdediging. Op het veld was Laybutt hard, ernaast de zachtheid zelve. 

"Stephen was een betrouwbare, kopbalsterke en robuuste verdediger. Samen met Dario Smoje gaf hij stabiliteit aan de defensie. Hij was een levensgenieter die graag gezien was door de ploegmaats en supporters. Een fantastische gast die altijd wilde helpen. Dat hij na zijn carrière een nier doneerde, typeert hem helemaal." - Georges Leekens 

Laybutt werd begin deze eeuw ook meermaals opgeroepen voor de nationale ploeg van Australië. Een afgescheurde achillespees maakte een einde aan zijn carrière in 2008, toen voor hij voor de Newcastle Jets speelde in Australië.

Stephen zal erg gemist worden door iedereen die deel mocht uitmaken van zijn leven. KAA Gent hoopt dat vrienden en familie veel steun mogen vinden bij elkaar in deze moeilijke periode. Niemand gaat verloren, ook Stephen niet.


#COBW #INMEMORIAM