KAA Gent Ladies verliest laatste wedstrijd van het seizoen

Jorn Van Ginderdeuren & co moesten als laatste opdracht van het seizoen naar het Astridpark waar Anderlecht al zeker was van de landstitel. Op de laatste training blesseerde rechtsachter Jasmien Mathys zich nog waardoor het initiële wedstrijdplan wat omgegooid moest worden. Middenveldster Gaëlle Nierynck zou depanneren.

HIGHLIGHTS RSCA WOMEN - KAA GENT LADIES

De thuisploeg nam het commando in de openingsfase. Doelvrouw Riet Maes kon eerst nog op een paar schoten redding brengen maar na acht minuten moest ze zich toch gewonnen geven. Wijnants zette de thuisploeg op 1-0. Het Gentse antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een knappe aanval kwam Bosteels nog geen minuut later oog in oog met Odeurs. Die laatste kon nog redding brengen. De kampioen nam het initiatief in de eerste helft. Iets na het halfuur kwam hier een nieuwe treffer van. Colson kon een hoekschop met het hoofd in doel verlengen. Opnieuw antwoordde blauwwit direct. Spits Amber Maximus klom hoger dan iedereen en kopte perfect richting de benedenhoek. De reactie van Odeurs was echter nog net iets perfecter.

Met 2-0 op het scorebord was er zeker nog iets mogelijk in de tweede helft. Dat was dan ook de boodschap tijdens de rust. Fleur Van Daele had die goed begrepen en haalde na enkele minuten knap de achterlijn. Maximus kwam millimeters te kort haar voorzet tegen de netten te duwen. Op het uur zweefde het Gentse sluitstuk Maes een paars-witte vrije trap knap uit de bovenhoek. Enkele minuten later kon de thuisploeg echter wel de 3-0 maken. Daarna volgden nog enkele applauswissels en zo kabbelde de match naar zijn einde. In het absolute slot lukte de landskampioen nog twee doelpunten.

Met 5-0 stond opnieuw een zwaar verdict op het scorebord na een verdienstelijke wedstrijd. Een lang seizoen eindigt met een verliespartij bij de landskampioen. Nu volgt voor speelsters en staf een welverdiende vakantie waarin de batterijen opnieuw volop opgeladen kunnen worden richting het volgende seizoen.