Leider Leuven maatje te sterk in tweede helft

Leider Oud-Heverlee Leuven kwam vrijdagavond op bezoek in de Chillax Arena voor de afsluiter van 2023. Bij onze Ladies verschenen met Jenna Van De Keere en Gaëlle Nierynck twee nieuwe namen aan de aftrap.

Coach Jorn Van Ginderdeuren legde voor de wedstrijd nog de nadruk op de defensieve organisatie en dat hadden onze Ladies goed begrepen. Koploper Leuven kon maar moeilijk aan kansen komen in een vrij gesloten eerste helft. Onze Buffalo's probeerden ook meermaals tegen te prikken maar een bedrijvige Fleur Van Daele kon telkens net nog gestuit worden. Een goede knal uit de tweede lijn van Ines Van Gansbeke belandde net op het dak van het doel.

In de tweede helft kwam de individuele klasse van OHL bovendrijven. Van Dijk wurmde zich doorheen de defensie en legde van dichtbij binnen. Onze Buffalo's reageerden via schoten van Karlijn Helsen en Gaëlle Nierynck, maar zonder succes. Aan de overzijde was het wel prijs. Zomers rondde een languitgesponnen aanval af. Onze Ladies gaven de moed niet op, maar zo viel er wel ruimte. Niet veel later lukten Kuijpers en Zomers dan ook nog twee Leuvense doelpunten. Spits Amber Maximus milderde wel nog tot 1-4 na een goede vrije trap van Emma Van Britsom tegen de touwen te werken.

Na een verdienstelijke prestatie blijven onze Ladies puntenloos achter. Ze sluiten het jaar af op de zesde stek en dus een Play-Off 1 plaats. Na de winterstop wacht White Star Woluwe.

Coach Jorn Van Ginderdeuren: "In een verdienstelijke eerste helft vergeten we de kansen af te werken. In de tweede helft kwam de kwaliteit van Leuven bovendrijven. Daarin zie je het verschil in middelen en werking toch wel."