Ladies nemen serieuze optie op Play-Off 1

Na de 0-2 overwinning van vorige week trokken onze Ladies opnieuw naar Charleroi. Ditmaal stond een belangrijke wedstrijd met het oog op Play-Off 1 op het programma. Fleur Van Daele die vorige week nog scoorde in de Bekercompetitie kwam opnieuw in basis. Ook Jasmien Mathys maakte opnieuw haar opwachting op rechtsachter na een enkelblessure.

In een gesloten eerste helft kwamen beide ploegen moeilijk aan mogelijkheden. Na een kwartier spelen nam Fleur Van Daele een bal van Alixe Bosteels goed over. De goalie van de Zebra's kwam wel gepast tussen. De thuisploeg zag niet veel later een lange bal op de bovenkant van de dwarslat vallen. Voorts was er vooral middenveldspel te zien.

Na de koffie verhoogden onze Buffalo's het tempo. Op doelpunten was het toch nog zo'n twintig minuten wachten. Toen ontbond middenveldster Karlijn Helsen haar duivels. Met twee heerlijke lobballetjes in evenveel minuten verschalkte ze de doelvrouw van de Zebra's. Kort daarna lukte Charleroi wel de aansluitingstreffer. Onze Buffalo's kwamen evenwel nooit meer echt in de problemen. Na een goede tegenstoot bediende Bosteels gelegenheids aanvoerster Amber Maximus perfect. Zij kon de 1-3 niet meer missen.

Door het verlies van naaste achtervolger Zulte Waregem bedraagt de kloof in het klassement nu zes punten. Met nog twee speeldagen voor de boeg hebben onze Ladies dus aan één punt voldoende om hun ticket voor Play-Off 1 definitief op zak te steken. Na de interlandbreak hebben ze in en tegen KV Mechelen hun lot helemaal in eigen handen.

Karlijn Helsen: "Het was een moeilijke match. In de tweede helft waren we scherper. Dan kwam er ook meer ruimte. Angelo (assistent-trainer) zei tijdens de rust dat ik moest durven trappen en dat deed ik dan ook. De euforie was groot want het was een belangrijke wedstrijd. Nu staan we weer een stapje dichter bij Play-Off 1."