Ladies vergeten zich te belonen met finale

Na zeges tegen Aalst, Westerlo en Charleroi vormt de halve finale tegen Club YLA voor onze Ladies het eindstation in de Beker van België. Onze Buffalo’s namen met flitsend voetbal de eerste helft voor hun rekening. De thuisploeg had nadien de controle. Pas na verlengingen kon blauw-zwart afstand nemen van de ploeg van Jorn Van Ginderdeuren.

Minke Plate en sterkhouder Karlijn Helsen ontbraken op het wedstrijdblad. Zij zagen van aan de zijlijn hoe onze Ladies furieus startten. Blauw-wit speelde een enorm sterke eerste helft met een resem aan doelkansen en gevarieerd voetbal. Het knappe spel werd echter niet verzilverd met een doelpunt. De grootste mogelijkheid werd van kortbij door een sterk spelende Fleur Van Daele nipt overgetrapt. Op het einde van de eerste periode kon de thuisploeg ook nog gevaarlijk zijn. Doelvrouw Riet Maes hield haar netten met een flukse reflex schoon.

Na de pauze kregen onze Buffalo’s het geleidelijk aan moeilijker. Emma Van Britsom tekende wel nog voor de eerste doelkans uit de tweede helft. Daarna nam Club YLA het initiatief over. Een goed keepende Maes en een robuuste verdediging maakten dat verlengingen uitsluitsel moesten brengen.

Na vijf minuten vond ex-Buffalo Boutiebi als enige uit de partij de weg naar doel. Met een gekruist schot liet ze Maes kansloos. Onze jonge Ladies knokten zich nog meermaals tot de Brugse zestien maar scoren lukt niet meer.

1-0 was het zure verdict na een meer dan verdienstelijke partij. Het bekerverhaal van onze Buffalo stopt zo in de halve finale. Nu resten nog tien topwedstrijden in Play-Off 1. Volgende week beginnen deze play-offs voor onze Ladies met een trip naar co-leider Standard.