Oververdiend punt pas in het slot veiliggesteld

Een doelpunt vroeg in de eerste helft en eentje laat in de tweede, dat is het verhaal van Gent-Genk in een notendop. Daartussen zat (vooral voor de thuisploeg) een karrenvracht aan kansen. Samen was dit het recept voor een uiterst genietbare wedstrijd.

Coach Jorn Van Ginderdeuren behield voor de wedstrijd het vertrouwen in de elf die vorige week van Club YLA wonnen. Voor de confrontatie met Genk werd de geblesseerde Jinte Leeman gerecupereerd. Jasmien Mathys, Ines Van Gansbeke en Minke Plate moesten wel nog steeds gekwetst vanuit de tribune toekijken. Vorige speeldag was beloftenspeelster Fleur Heyman de surprise van de chef. Nu mocht de achttienjarige verdedigster Frauke Vermeire voor het eerst plaatsnemen op de bank.

De toon van de wedstrijd werd meteen gezet. In de tweede minuut kwam een zeer bedrijvige Fleur Van Daele oog in oog met de Genkse doelvrouw. Die ging evenwel goed plat. Meteen daarna kwam een attent keepende Riet Maes goed uit haar kooi op een lange bal. Haar verwerking van die bal belandde welliswaar ongelukkig in de voeten van Bosmans die het leer in het lege doel kon binnen leggen. Verder kon Genk niet echt meer gevaarlijk zijn voor de pauze. Onze energiek spelende Buffalo’s voetbalden wel nog enkele uitstekende mogelijkheden bij elkaar. De sterk keepende bezoekende doelvrouw wist de gelijkmaker meermaals te voorkomen. 0-1 was dan ook een gevleide ruststand.

De tweede helft was iets meer in evenwicht. Genk kon vaker dreigen in de box maar de grootste mogelijkheden bleven van Gentse voeten komen. Van Daele bediende Amber Maximus na een knappe rush. Het nummer negen kon de bal echter te weinig beroeren om te scoren. In de drieëntachtigste minuut was het dan eindelijk prijs. De gretig ingevallen Nena Retsin legde goed terug op de goed afhakende Van Daele. Die laatste schoot de gelijkmaker overtuigend tegen de touwen. In het slot probeerden beide ploegen nog iets te forceren maar de 1-1 bleef op het bord staan.

Door het gelijkspel blijven onze Ladies wel op de vierde plaats in het klassement kamperen. Aanstaande vrijdag proberen ze die te verdedigen tegen landskampioen Anderlecht. Op de eerste speeldag van de reguliere competitie wisten ze paars-wit nog te dwingen tot een puntendeling.