Sinds woensdag 13 mei (en tot en met 17 mei) is iedereen welkom op Gent Smaakt. Het wordt opnieuw 5 dagen culinair genieten op het grootste en gezelligste terras van Gent in en rond de Stadshal. Dit jaar zijn de Buffalo's voor het eerst vertegenwoordigd: sterrenchef Danny Horseele en zijn ploeg zijn immers ook van de partij.
Heb jij nog nooit de kookkunsten van Danny Horseele ervaren? Dan is zijn passage op Gent Smaakt! dé gelegenheid om daar verandering in te brengen!
Gent Smaakt nu nog beter!
Danny Horseele, met meer dan 40 jaar ervaring en door Gault-Millau in 2008 verkozen tot chef van het jaar, kreeg in 2000 van Michelin een tweede ster toebedeeld in zijn restaurant het Molentje.
In november 2013, slechts 3 maanden na de opening van restaurant Horseele plaatste de sterrenchef zichzelf in een recordtempo terug op de gastronomische kaart in Vlaanderen. Hij haalde in één week tijd een 16 op 20 in de Gault-Millaugids van 2014 en slaagde er andermaal in om een Michelinster te veroveren in de gelijkaardige gids voor het jaar 2014.
De chef-kok, die op het toppunt van zijn kunnen staat, kan zich in zijn nieuwe restaurant voor de volle honderd procent op de culinaire kant richten en zijn tientallen jaren ervaring en vakmanschap voor zich laten spreken.
Het gerechtje op Gent Smaakt! zal het volgende zijn:
Hoeve-ei - varkensnek - spitskool - salie
Restaurant Horseele zelf is van woensdag 13/05 t.e.m. zaterdag 16/05 gesloten omwille van de deelname aan Gent Smaakt.
Naast de lekkere gerechtjes van de standhouders, kan u ook genieten van
- Maar liefst 11 verschillende bieren aan de Liefmans Bar,
- Een divers assortiment Franse wijnen, verkrijgbaar aan de wijnbar Caves St.-Amand,
- Een heerlijke kop koffie en thee bij koffiebranderij De Draak,
- Een cocktail en nog zoveel meer bij Bar Jules,
- Of een heerlijke jenever (met verrassing) bij 't Dreupelkot
Goesting gekregen?
Meer info over Gent Smaakt
Alle praktische info over Gent Smaakt vind je op de gelijknamige site.
Naast heerlijke gerechten van de standhouders kan je er ook verschillende leuke workshops volgen.
Klik hier voor het programma van de workshops
Waar en wanneer?
Gent Smaakt! gaat door op volgende dagen en uren in en rond de stadshal
- Woensdag 13 mei: 16u00 - 23u00
- Donderdag 14 mei: 11u00 - 23u00
- Vrijdag 15 mei: 12u00 - 23u00
- Zaterdag 16 mei: 12u00 - 23u00
- Zondag 17 mei: 11u00 - 21u00
Alvast veel culinair plezier gewenst!