Hein Vanhaezebrouck: 'We zullen vooral zelf onze punten moeten pakken'

Hein Vanhaezebrouck: 'We zullen vooral zelf onze punten moeten pakken'

Onder leiding van Hein zonder Vrees trekt KAA Gent naar de Slag om Vlaanderen.  Een bewuste woordkeuze, want Vanhaezebrouck blikte met vertrouwen vooruit naar het duel tegen Club Brugge. Zijn troepen verloren dit seizoen immers nog geen enkele keer tegen blauw-zwart. Zondag staat de vierde – en belangrijkste - confrontatie op het programma. 

“Bijna iedereen is selecteerbaar voor de partij tegen Club”, begon Vanhaezebrouck zijn persbabbel. “Alleen Puljic (ziek), Belhocine (rug) en Depoitre (rug en schorsing) zullen er zeker niet bij zijn. Hoe het gaat met Laurent? We zijn hoopvol dat we nog op hem kunnen rekenen tijdens de Play-offs. Hij is al aan het lopen. Tegen Charleroi hebben we hem wel gemist - Laurent brengt toch iets extra. Gelukkig keert Raman terug uit schorsing. Zo beschikken we over meer mogelijkheden.”

Ondanks de afwezigheid van zijn topschutter kijkt Hein met een gezonde portie geloof vooruit naar de topper van zondag. “We trekken vol vertrouwen naar Club Brugge. Eerst en vooral omdat we er dit seizoen altijd staan in de topwedstrijden. En bovendien hebben we het elke keer goed gedaan tegen Club. We moesten nooit genoegen nemen met minder dan een punt. Dit wordt trouwens een cruciale wedstrijd voor Club Brugge. Als ze nog willen meestrijden voor de titel moeten ze deze partij winnen. Een gelijkspel volstaat volgens mij niet.”

Vanhaezebrouck, daarentegen, zou wel kunnen leven met een puntendeling. “Er heeft dit seizoen nog geen enkele ploeg gewonnen in Jan Breydel. Ik zou dus zeker kunnen leven met een punt, want zo houden we Club achter ons. Ach, het kan momenteel nog alle kanten uit voor de titel. De drie laatste wedstrijden – ongeacht hoeveel keer je nog thuis speelt – worden voor iedereen even moeilijk. Alleen hebben Anderlecht en Club nog een wedstrijd tegen een Kortrijk zonder inzet voor de boeg.”

Kortrijk-trainer Yves Vanderhaeghe liet immers weten dat hij tegen Anderlecht en Club Brugge geen beroep zal doen op De Mets, Pavlovic en Tomasevic – drie sterkhouders. Zo riskeert het drietal volgend seizoen geen schorsing door een tiende gele kaart. “Ik begrijp niet dat iedereen plots verrast is”, aldus Vanhaezebrouck. “Nog voor de start van de Play-offs hadden ze aangekondigd dat als ze niet meer in aanmerking zouden komen voor een Europees ticket, ze liever zesde dan vijfde zouden worden. Maar ik had wel niet verwacht dat ze de remmen nu al zouden dichtknijpen, terwijl ze nog in volle strijd zijn om de vierde plaats. Kijk, als je mee wilt spelen met de groten, moet je dat tot het einde doen en maximaal je kans gaan.”

Een verzwakt Kortrijk zou een flink nadeel betekenen voor de Buffalo’s – dat hoopte op puntenverlies van hun rechtstreekse concurrenten tegen de Kerels. “Toen ik de kalender bekeek, wist ik – met de gedachtengang van Kortrijk in het achterhoofd – dat we niet meer op hen zouden moeten rekenen in het competitieslot. Normaal had Anderlecht nog een moeilijke verplaatsing voor de boeg, maar die valt nu weg. Want Kortrijk heeft geen vervangers voor Pavlovic en De Mets op het middenveld. Gelukkig speelt Charleroi hun rol wel correct. Maar we zullen dus vooral zelf onze punten moeten pakken, zonder te rekenen op de anderen.”

(JVDV)

Foto: Yves Masscho