Ladies laten 3 punten liggen

Ladies laten 3 punten liggen

Zondagmiddag kregen onze Buffalo's de dames van Essevee over de vloer. Op papier een van de rechtstreekse tegenstanders in de strijd om een plaatsje in play-off 1. Zulte Waregem moest afgelopen woensdag nog aan de bak tegen landskampioen RSC Anderlecht.

Coach Jorn Van Ginderdeuren kon terug rekenen op Karlijn Helsen op het middenveld, die er tegen OH Leuven niet bij was door een kleine blessure aan de enkel. Zij kwam in de plaats van Bodil Van Den Heuvel terug in de ploeg. Fleur Van Daele en Emma Van Britsom zitten nog in de lappenmand.

Blauw-wit begon gretig aan de wedstrijd en had in de eerste helft de overmacht in de wedstrijd. Iets voor half tijd werd Alixe Bosteels diep gestuurd door Amber Maximus maar zij vond keepster en ex-Buffalo Seynhaeve op haar weg. Op slag van rust kon Essevee doorbreken en opende aanvalster Gbogou de score.

De Ladies kwamen iets minder fris uit de kleedkamer en nog geen 10 minuten later kwam Zulte Waregem op dubbele voorsprong. Onze Buffalo’s deden er nog alles aan om de aansluitingstreffer te maken maar slaagden daar niet in en gaan zo met een nederlaag de interlandbreak in.

Aanvoerster Nia Elyn sprak na de wedstrijd nog voor de camera. "We hebben vandaag vooral van onszelf verloren. In de eerste helft waren we zeker de betere ploeg, maar we moeten gevaarlijker en efficiënter zijn in de zestien meter." Coach Jorn Van Ginderdeuren: "Mooie dingen laten zien telt niet in het voetbal, het zijn de doelpunten die tellen en vandaag krijgen we er 2 tegen en scoren we niet. Het doel is play-off 1, dus dan moet je vandaag altijd winnen. We zullen die punten dus ergens anders moeten gaan halen, maar daar heb ik alle vertrouwen in!"

Veel tijd om te bekomen is er echter niet want komende vrijdag krijgen we de dames van Ajax op bezoek in de Chillax Arena voor een vriendschappelijke wedstrijd.