Hein Vanhaezebrouck geschorst

Hein Vanhaezebrouck geschorst


Onze coach wordt door het Disciplinair Comité voor 1 extra wedstrijd geschorst. Vanaf 23 mei 2022, wat betekent dat de schorsing pas ingaat bij de start van het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn nog 2 speeldagen voorwaardelijke schorsing en in totaal 3.000€ boete uitgesproken. 

Na de rode kaart voor Hein in de thuiswedstrijd tegen Racing Genk werd hij al voor 1 wedstrijd geschorst. Nadien eiste het Bondsparket nog bijkomende straffen wegens kritiek aan het adres van het Referee Department. Het Disciplinaire Comité heeft die sancties nu bevestigd.

Dat Hein misbaar maakte en zijn ongenoegen uitte na zijn rode kaart, is bestraft met de extra speeldag effectieve schorsing. De argumentatie van het Disciplinaire Comité klinkt als volgt: “De houding van betrokkene, die een voorbeeldfunctie heeft, getuigt van weinig respect voor de scheidsrechterlijke beslissingen en door het openlijk karakter ervan worden de supporters mee aangemoedigd om dit gebrek aan respect te ondersteunen.”

Voor kritiek in een kranteninterview krijgt Hein nog twee speeldagen voorwaardelijke schorsing. Volgens het Disciplinaire Comité werd de integriteit van scheidsrechtersbaas Betrand Layec in twijfel getrokken en is Layec ook beledigd. “Door zulke uitlatingen publiekelijk te poneren wordt schade berokkend aan de bond in het algemeen en wordt afbreuk gedaan aan de goede werking van de diverse instanties die op serene wijze zich kwijten van hun taken binnen de voetbalsport”, klinkt het.

KAA Gent beraadt zich over beroep tegen deze uitspraak.