Standard is te sterk in laatste thuiswedstrijd van Ladies

Standard is te sterk in laatste thuiswedstrijd van Ladies

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen zal wellicht niet lang herinnerd worden. In een gesloten partij toonden de Rouches zich de meest uitgekookte ploeg. Doelpunten van Blave en Coutereels in de eerste wedstrijdhelft volstonden voor de zege. Beloftenspeelster Beau Wispelaere debuteerde zo'n kwartier voor het einde in het eerste elftal.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen ’23-’24 betekende ook meteen de eerste selectie van Len Braems. Coach Jorn Van Ginderdeuren kon wel niet meer rekenen op Gaëlle Nierynck. Zij blesseerde zich op het veld van Anderlecht. Amber Maximus en Jasmien Mathys stonden wel opnieuw aan de aftrap.

Onze Ladies begonnen met een uitstekende wedstrijdmentaliteit aan de partij. Mathys werd in de beginfase bijna het straatje in gestuurd. De laatste Standardverdedigster kon er evenwel nog nipt haar teen tegen zetten. De vroege goal viel wel aan de overkant. Blave kreeg net iets te veel ruimte aan de rand van de zestien. Haar schot draaide perfect weg in de verste hoek. In een partij waarin beide ploegen elkaar vrij goed in bedwang hielden, was het moeilijk om tot kansen te komen. Het was tekenend voor het spelbeeld dat de tweede Luikse goal er kwam na een spelhervatting. Coutereels kon aan de eerste paal een corner subtiel in doel verwerken.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Onze Ladies konden Standard wel hoger op het veld vastzetten maar echte kansen creëren lukte zeer moeilijk. Riet Maes moest dan weer een aantal keer à la Neuer ver uit haar doelgebied komen om de Luikse doorsteekballetjes te onderscheppen. Uiteindelijk zou een knal van Toloba op de paal nog de grootste mogelijkheid in de tweede helft blijken. Youngster Beau Wispelaere mocht in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen wel haar allereerste minuten bij het eerste elftal maken. Ook zij kon de bakens echter niet meer verzetten.

Door dit verlies moeten onze Ladies volgende week zaterdag winnen van OHL Women om nog een kans te maken op plek vier. Plaats vijf is wel zeker voor onze Ladies. Naaste achtervolger Genk verloor vanavond namelijk ook zijn wedstrijd. Zij kunnen de kloof van vijf punten niet meer overbruggen.