U9 winnen internationaal tornooi

Complimenten aan Cercle Brugge voor de uitstekende organisatie van dit tornooi, met veel sfeer op en naast het veld. De U9-mama’s als achtergrondkoor van Wim Soutaers en Charel Van Domburg? Het kan er allemaal.

Een sterk bezet tornooi ook, met het Engelse FC Everton, het Duitse FSV Mainz05 en 14 van de 16 ploegen uit de Jupiler Pro League. In totaal 20 ploegen die werden onderverdeeld in 5 poules van 4 ploegen

Op het veld brachten de U9 van KAA Gent er meteen het vuur in. De Buffalos haalden 9 op 9 en een doelpuntensaldo van 18 – 6 in hun poule met OHL, Cercle Brugge en AFC Tubize (winnaar van het plaatsingstornooi een dag eerder).

Op basis van de rangschikking na de eerste ronde, werden nieuwe poules opgemaakt.  KAA Gent kwam in een poule met 2 andere groepswinnaars : RSC Anderlecht en FSV Mainz 05 en de derde beste tweede, Westerlo 2.

Tegen het fysieke spel van het Duitse Mainz konden onze Buffalos gelijke tred houden en bouwden ze zelfs een voorsprong uit van 4–2 die in extremis nog werd weggegeven waardoor de wedstrijd eindigde op een 4-4 stand. Tegen Westerlo 2 werd vlot 6-4 gewonnen, niettegenstaande een mindere en nonchalante periode in de 2de helft.

Mainz kwam ondertussen tegen Anderlecht 4-1 achter maar slaagde er in om de achterstand in letterlijke  de voorlaatste seconde terug te brengen tot (alweer) een 4-4 – gelijkspel. Mainz en Anderlecht wonnen ook beiden hun wedstrijd tegen Westerlo 2, respectievelijk met 7-2 en 6-2.

In de laatste poulewedstrijd tussen Anderlecht en KAA Gent moesten beide ploegen winnen om door te kunnen stoten naar de finale.

Anderlecht ging het best van start en kwam 1-0 voor. Op slag van rust scoorde Gent de gelijkmaker. De tweede helft begon dramatisch en halverwege de tweede helft keken de Buffalo’s aan tegen een 5-1 achterstand. Maar een echte Buffalo verstaat als geen ander het spreekwoord ‘nie pleuje’. Op karakter en mentaliteit gingen onze Buffalo’s op en - in de allerlaatste minuut - ook over Anderlecht. Met de 5-6 winst was de finaleplaats verzekerd.

In de finale zou KAA Gent het opnemen tegen een verrassend sterk Charleroi, dat onder andere Westerlo 1, KV Mechelen, Racing Genk en Everton opzij had gezet.

KAA Gent kwam al in de eerste minuut op voorsprong en zou de rest van de eerste helft domineren evenwel zonder de talrijke kansen af te maken. Vlak voor rust kregen de Buffalo’s het deksel op de neus en scoorde Charleroi de gelijkmaker. De vertwijfeling leek in de hoofden van onze jonge Buffalo’s geslopen want vijf minuten na de rust scoorde Charleroi twee keer in evenveel minuten en keken onze jongens alweer tegen een 3-1 achterstand aan. Maar in een zinderend wedstrijdslot lieten de Buffalo’s de wedstrijd opnieuw op mentaliteit kantelen en slaagden ze er in om de achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning.

Alweer een mooie tornooizege voor deze lichting Buffalo’s die stilaan de bijnaam ‘The Come Back Kids’ verdienen