Eerste profcontract Matisse Willemot

Eerste profcontract Matisse Willemot

KAA Gent bouwt verder aan de toekomst. Recent tekenden René Vanden Borre, Hugo Lamock en Senne De Pauw hun eerste profcontract, vandaag is het de beurt aan Matisse Willemot. Hij tekent tot 2025.

Het eerste profcontract van Matisse is meteen ook het eerste grote succes van Elk Talent Telt, een project van de KAA Gent Foundation. Via dat netwerk van lokale voetbalclubs kunnen talentrijke Gentse jongeren doorstromen naar KAA Gent. Matisse Willemot is de eerste speler uit het Elk Talent Telt-project die een profcontract ondertekent. Hij is tevens één van de spelers van de succesrijke U15-lichting die vorig seizoen kampioen werd. Matisse sloot zich op 7-jarige leeftijd aan bij de U8 van Racing Gent en stroomde later door naar de U12 van de Buffalo's. 

Behalve een die hard Buffalo en een geboren en getogen Gentenaar is Matisse een (rechter)flankspeler met offensieve én defensieve kwaliteiten. Hij is snel, wendbaar, heeft een groot loopvermogen en is één en al intensiteit en drive. Niet voor niets vergelijkt hij zichzelf graag met zijn naamgenoot, Matisse Samoise, het andere Gentse jeugdproduct dat vorig seizoen definitief doorbrak. Matisse maakt daarnaast ook deel van de nationale U16 Futures. 

Matisse Willemot 

  • Positie: Rechterflankspeler (positie 2 of 7)
  • Geboortedatum: 07/06/2007
  • Buffalo sinds U12 

KNOW YOUR BUFFALO: MATISSE WILLEMOT

SINDS WANNEER SPEEL JE BIJ DE JEUGD?

Ik speel hier sinds de U12, daarvoor speelde ik bij KRC Gent en mijn eerste voetbalpasjes deed ik bij Footinstruct Gent.

WAT IS JE POSITIE OP HET VELD?

Ik ben een rechter flank speler waarbij ik zowel verdedigend als aanvallend moet werken.

MET WIE ZOU JE JEZELF DURVEN VERGELIJKEN BIJ DE HUIDIGE A-KERN?

Ik word vaak vergeleken met Matisse Samoise, we spelen allebei op dezelfde positie en hebben een grote winnaarsmentaliteit en heel veel doorzettingsvermogen. We zijn alle 2 geboren en getogen Gentenaars en delen dezelfde naam.

WIE IS JOUW VOETBALIDOOL?

Mijn grootste idool is Lionel Messi, zijn dribbels en intelligentie zijn buitengewoon. Daarna kijk ik binnen België heel hard op naar Kevin De Bruyne. Ik bewonder zijn vista en zijn voorzetten. Ik hoop ooit te bereiken wat hij bereikt heeft en werk daar keihard voor.

WAT IS JOUW FAVORIETE BUITENLANDSE CLUB?

Sowieso FC Barcelona, vooral in de tijd met Messi, Xavi, Dani Alves en Iniësta. Ze hadden toen een beestenploeg en speelden het mooiste voetbal van alle clubs. Daarnaast ben ik trouwe supporter van Manchester City. Onder leiding van Pep Guardiola spelen ze ook fantastisch voetbal met Kevin als sleutelspeler.

WAT ZIJN JE STERKE PUNTEN?

Mijn sterke punten zijn mijn snelheid en wendbaarheid. Ik ben ook goed in 1-vs-1 verdedigen en beschik over een goed loopvermogen. Daarnaast heb ik veel vista en wil ik altijd winnen.

WAT ZIJN JE VERBETERPUNTEN?

Mijn grootste werkpunt is mijn fysiek, die moet ik nog verder ontwikkelen. Daarnaast werk ik aan mijn voorzetten om ze zo goed mogelijk te maken en probeer ik zo veel mogelijk leiderschap te tonen.

WIE ZIJN JE FAVORIETE PERSONEN BIJ DE JEUGD?

Ten eerste mijn ouders, gezin en familie omdat ze mijn trouwste supporters zijn. Ze steunen me altijd en gunnen me elke kans. Ook wil ik alle trainers bedanken die ik al heb gehad, zowel bij FootInstruct, bij KRC Gent, KAA Gent en de trainers van de Nationale ploeg.

Ik ben hen dankbaar voor het vertrouwen en alles wat ze me hebben bijgebracht. Daarnaast wil ik Wim Tafte bedanken omdat hij mij via Elk Talent Telt gescout heeft en me naar het elitevoetbal heeft gebracht. Ik kan altijd bij hem terecht.

Ik voel me zeer gelukkig bij KAA Gent dus ik wil supergraag de hele staf bedanken waaronder ook Sven Vannerom. Hij begeleidt me naast het veld enorm goed en zorgt ervoor dat wij omringd zijn door de beste begeleiders. Ook bij hem kan ik altijd terecht.

WAT ZIJN JOUW DOELEN OP DE LANGE TERMIJN?

Op korte termijn is mijn eerste doel om opnieuw kampioen te worden met de U16 onder leiding van  onze coach Fred Dupré. Op lange termijn hoop ik te mogen spelen voor de A-kern van KAA Gent, want ik ben als Gentenaar een Buffalo in hart en nieren. Mijn eerste profcontract is een droom die uitkomt. Ik werk graag keihard verder aan een mooie voetbalcarrière als profvoetballer.

Veel succes Matisse!


#EIGENKWEEK #COBW