Ladies halen uit tegen Malinwa

Vrijdagavond sloten de Ladies hun heenronde in de Lotto Super League af tegen KV Mechelen. Aanvalster Zarah Taillieu werd gerecupereerd na ziekte. Op een terugkeer in de wedstrijdkern van Bodil Van den Heuvel, Jinte Leeman en Silke Speeckaert was het evenwel nog wachten. Voor de aftrap werd middenveldster Emma Van Britsom nog in de bloemetjes gezet. Zij speelde namelijk haar 150ste wedstrijd als Buffalo.

De eerste helft was nog niet goed en wel op gang gefloten of onze Buffalo's stonden al op voorsprong. Middenveldster Karlijn Helsen haalde van net buiten het strafschopgebied uit met een rake volley. Een kwartiertje later rondde Helsen een puike aanval over links knap af. Tussendoor had KV Mechelen via Bouharat gelijkgemaakt na een spelhervatting. Iets voorbij het halfuur nam middenveldster Alixe Bosteels de Mechelse goalie onder vuur. Van zo'n 20 meter zoefde haar knal onhoudbaar binnen. Kort voor de pauze pikte spits Amber Maximus ook nog haar doelpuntje mee na een assist van Helsen. 4-1 was de ruststand na een eerste helft vol offensieve intenties.

Na de koffie gingen onze Buffalo's meteen op hun elan verder. Bosteels lukte met wat meeval een Olympisch doelpunt. Meteen daarna ontsnapte Maximus nog eens voor haar tweede doelpunt van de avond. Op het uur milderde Mechelen nog via Janssens. Onze Ladies gingen nog op zoek naar meer doelpunten maar de match eindigde uiteindelijk op een 6-2 zege.

Met deze overwinning sluiten onze Buffalo's de heenronde af op een voorlopige derde plaats. Volgende week vatten de troepen van Jorn Van Ginderdeuren de terugronde aan in en tegen Anderlecht.

Alixe Bosteels: "We moesten snel en gretig starten, dat deden we ook. Nadat Mechelen gelijkmaakte waren we ook matuur genoeg om de match terug naar onze hand te zetten. We combineerden mooi naar meerdere doelpunten. Ik ben ook heel blij met mijn eerste goals maar ook zeker met mijn twee assists."