💬 Reacties na KAS Eupen - KAA Gent

💬 Reacties na KAS Eupen - KAA Gent

Speeldag 26 - Jupiler Pro League - 18-02-2024 om 19:15 u

Plus drie! De Buffalo's nemen de punten mee naar Gent. Hyunseok Hong en Matisse Samoise knalden zich op het scorebord en zorgden zo mee voor de eerste zege in 2024.

Hein Vanhaezebrouck: "We zijn tevreden. Niet euforisch, maar we hebben er drie punten bij en blijven in de top 6"

Momodou Sonko: "Leuk om supporters iets terug te geven"

Happy Sunday in Eupen: ver en regenachtig, maar die eerste, broodnodige, overwinning zorgde voor nogal wat blije gezichten. Momodou Sonko – kersverse winteraankoop – drukte al zijn stempel met een belangrijke voet in die heerlijke eerste goal van Hongi. “It feels really good”, aldus de nieuwe nummer 9. “Die pass is een beetje mijn trademark. Normaal schiet ik graag van die positie, maar die ruimte was er niet. Hongi maakte hem uiteindelijk fantastisch af”.

De aanpassing verloopt goed voor het Zweedse talent – hij vindt vlot zijn ploegmaats en vice versa. “Het is gemakkelijk om te spelen met goede spelers”, gooide de negentienjarige met bloemen.  “We trainen er natuurlijk ook veel op. Zij geven me op en naast het veld de nodige steun. Dan is het logisch dat ik me snel kan aanpassen. Fysiek heb ik wel nog stappen te zetten. Het is mijn doel om dicht bij de startelf te staan en veel punten te scoren”

Na het laatste fluitsignaal volgde een feestje met de uitgelaten supporters. “Dat was echt leuk. De supporters waren er voor ons tijdens de moeilijke matchen na de winterstop. Dan voelt het goed om hen iets terug te kunnen geven.” (RG)


#COBW #EUPGNT #JPL