Speeldag 26

FT

Sunday 18-02-2024 - 19:15

KAS Eupen
0
KAA Gent
2
  • Hyunseok Hong 13'
  • Matisse Samoise 60'
KAS Eupen - KAA Gent

Zowel voor Eupen als voor Gent stond er druk op de ketel. De Buffalo's wilden hun plek in de top-zes behouden, terwijl de Panda's trachtten weg te raken van de voorlaatste plaats in het klassement. Tissoudali kreeg tegen Haifa een stevige tik op de enkel te verwerken en begon op de bank, Vanhaezebrouck opteerde voor het duo Sonko - Depoitre voorin. Hong keerde terug in de basis en ook Gerkens mocht aan de wedstrijd beginnen.

De Buffalo's namen de wedstrijd meteen in handen, maar het was toch even schrikken toen Pantovic opeens in de zestien opdook, maar Schmidt stopte zijn poging. Slonina ging goed plat op een schot van Brown, maar moest zich toch al gewonnen geven in het openingskwartier. Depoitre speelde een pass van Sonko heerlijk door naar Hong en die werkte foutloos af (0-1). Wat later ging de Zuid-Koreaan opnieuw zijn kans, maar deze keer belandde zijn schot naast.

In het derde kwartier stak de thuisploeg offensief toch eens de neus aan het venster, maar Schmidt kende weinig problemen met de pogingen van Baiye en Lambert. Op slag van rust was Sonko nog dicht bij zijn eerste treffer in Gentse loondienst, maar Slonina tikte nog over. De openingsfase van de tweede helft had niet veel om het lijf, tot Samoise de bal veroverde en vervolgens van buiten de zestien strak in de linkerhoek schoot (0-2).

Eupen had geen antwoord meer in huis en Gent concentreerde zich vooral op het vasthouden van de dubbele voorsprong, waardoor de wedstrijd naar het einde kabbelde. Het laatste fluitsignaal leverde niet alleen een clean sheet op, maar vooral de eerste driepunter van 2024. De Buffalo's sprongen daardoor terug over Cercle en Genk naar de vijfde plaats in het klassement.