Vurige Buffalo’s vergeten zichzelf te belonen

Vurige Buffalo’s vergeten zichzelf te belonen

KAA Gent Ladies begon met duidelijke intenties aan Play-Off 1: aanvallend en positief voetbal brengen. Hiervoor kon coach Jorn Van Ginderdeuren geen beroep doen op de geblesseerde aanvalsters Nena Retsin en Marie Degroote. Voorts was de volledige kern in opperste conditie. De match begon met een minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Luc Vande Velde, vader van ex-speelster Chloé Vande Velde.

In de eerste helft ging het spel continu goed op en neer. Door de offensieve intenties van de Buffalo’s zag het publiek in de Chillax Arena een match aan een zeer hoog tempo. Amber Maximus zag de eerste goede mogelijkheid een goede meter over het doel belanden.

Het was uiteindelijk Standard dat kon scoren na een standaardsituatie. KAA Gent Ladies had via Alixe Bosteels meteen een uitstekende kans op de gelijkmaker maar zij kon uiteindelijk niet afdrukken. Zo trok Standard met het kleinst mogelijke verschil de kleedkamer in.

Ook na de pauze verliep de wedstrijd aan een rotvaart. Op een kwartier van het einde kon Amber Maximus haar hoofd net onvoldoende tegen een uitstekende voorzet van Jasmien Mathys zetten. Via de counter die daarop volgde verdubbelde Standard haar voorsprong. Een Gents slotoffensief slaagde er ook net niet meer in een doelpunt tegen te prikken.

Zo houdt KAA Gent Ladies geen punten over aan deze match, maar er zijn veel positieve elementen om mee te nemen in deze play-offs. Volgende dinsdag volgt al direct de volgende match in Play-Off 1, in en tegen Leuven.


#COBW #KAAGENTLADIES