KAA Gent Ladies houdt de nul tegen Club YLA

KAA Gent Ladies houdt de nul tegen Club YLA

Voor de Slag om Vlaanderen moest coach Jorn Van Ginderdeuren afrekenen met blessureperikelen. Gaëlle Nierynck, Isa Dekker en Marie Degroote moesten geblesseerd toekijken. Fran Meersman keerde met last terug van de Red Flames, maar iedereen stond op scherp voor de clash met blauw-zwart.

Na een studieronde van een kwartier creëerden beide ploegen voorzichtig kansen.  Meersman verraste ex-Buffalo Covent bijna met een verraderlijke voorzet. Ook Nena Retsin en Alixe Bosteels wisten nog net voor de pauze voor gevaar te zorgen.

Club probeerde in het begin van de tweede helft kansen te forceren maar Chloë Van Mingeroet en Nia Elyn wilden achterin van geen wijken weten. Na een aantal goede rushes van Fleur Van Daele namen de Buffalo’s de match helemaal in handen. Gedurende de laatste twintig minuten regende het doelkansen. Meersman knalde op de vuisten van Covent, Bosteels plaatste de rebound nipt over de dwarsligger. Kort daarna was het opnieuw linksachter Meersman die dicht bij de voorsprong kwam maar het doelhout besliste daar helaas anders over.

Met de 0-0 eindstand boekt KAA Gent Ladies haar eerste clean sheet in deze play-offs na een knappe collectieve prestatie. Volgende week staat de tweede Slag om Vlaanderen op het programma in The Nest te Roeselare. Via de website van Club YLA kunnen hiervoor gratis tickets verkregen worden.


#COBW #KAAGENTLADIES