Gent botst op stug en uiterst efficiënt Nicosia

Speeldag 1 - UEFA Europa League Play-Off - 18-08-2022 om 20:30 u

In de heenwedstrijd van de Play-Offs voor de UEFA Europa League groepsfase hebben de Buffalo's op eigen veld met 0-2 verloren van het Cypriotische Omonoia Nicosia. Een afgeweken schot van Charalampous bracht de bezoekers op voorsprong in een eerste helft waarin de Gentse motor pas op het einde echt begon te draaien. Na rust drukten de Buffalo's voortdurend, met heel wat kansen tot gevolg, maar doelman Fabiano hield zijn netten miraculeus schoon. Gent kreeg zelfs nog helemaal het deksel op de neus door een weergaloze trap van Barker in de winkelhaak. Gent moet in de terugwedstrijd vol aan de bak om de benarde uitgangspositie alsnog om te buigen in kwalificatie voor de Europa League groepsfase.