Voorbeschouwing KAA Gent - Cercle Brugge

Voorbeschouwing KAA Gent - Cercle Brugge

Speeldag 31 - Jupiler Pro League - 21-03-2021 om 20:45 u

KAA Gent - Cercle Brugge. Twee teams die op zoek gaan naar punten. KAA Gent in de strijd om Play-Off 2 en Cercle Brugge in de strijd tegen de degradatie. Het belooft een interessant treffen te worden op zondagavond.

Hein Vanhaezebrouck

Zondag is belangrijk net zoals elke andere matchdag. Coach Vanhaezebrouck houdt zijn groep scherp: "Ik zei het nog tegen mijn groep voor de wedstrijd tegen Club Brugge. De match tegen het andere Brugge, zal misschien wel de moeilijkste zijn. Er zit meer kwaltieit in Cercle dan de rangschikking doet vermoeden. Sinds de overname waait er een nieuwe wind. Ze hebben brede, kwalitatieve kern die heel evenwaardig is. Het is voor ons gokken wie ze zullen opstellen, want zo wat iedereen heeft de kwaliteit om te starten. In de bekerwedstrijd tegen RSCA bewezen ze dat nogmaals. Ze hadden zich altijd moeten kwalificeren maar het geluk zat niet mee, maar onderschat Cercle Brugge dus niet."

Ziekenboeg

De geblesseerden lijken een vast item in de wekelijkse voorbeschouwing. Maandag maakten er enkele onder hen alvast minuten bij de beloften: "Klopt, Marreh, Ngadeu en Plastun maakten minuten. Ze steken hun neus terug aan het venster maar dat wil niet zeggen dat ze wedstrijdklaar zijn. Er is net iets meer nodig dan enkele minuten. We nemen onze tijd en overhaasten niets, maar Ngadeu zal nog niet in de selectie zitten. Het is nog te vroeg. Vadis Odjidja trainde deze week alles mee en doet het beter dan de vorige weken. Laten we hopen dat hij op de laatste training voor Cercle geen hinder ervaart."

Strijd om Play-Off 2

Nog vier wedstrijden, nog vier finales, maar hoeveel punten heeft KAA Gent nodig om Play-Off 2 te halen? "Dat is moeilijk om te voorspellen. Als een aantal ploegen voor ons alles winnen, wordt het onmogelijk. Wij hebben zelf een moeilijk programma dus het is niet vanzelfsprekend dat wij alle komende wedstrijden gaan winnen. We gaan alles geven op het veld. Meer kunnen we niet doen. We kunnen enkel hopen dat wat er gebeurt op het veld ook correct wordt beoordeeld door de VAR."

Andreas Hanche-Olsen

De Noorse verdediger heeft een dubbel gevoel bij Cercle Brugge: "De heenwedstrijd was een wedstrijd vol contrast voor mij. Ik debuteerde voor Gent en dat voelde fantastisch. Als kers op de taart scoorde ik de gelijkmaker, maar dat doelpunt bleek nadien toch niet zo belangrijk, want we verloren met 5-2. Vijf tegendoelpunten. Daar kan je als verdediger nooit blij mee zijn. We hebben dus nog een eitje te pellen met Cercle Brugge."

"Ik scoorde sindsdien ook niet meer. Dat vind ik persoonlijk jammer. Scoren is niet het belangrijkste voor een verdediger, maar ik hoop wel meer mijn stempel te drukken in stilstaande fases. Daar kan ik het team offensief helpen. Ik zie het als een werkpunt."

Defensief blok of open spel?

Speel je liever tegen een voetballend team of tegen een defensief blok? "Het is moeilijker spelen tegen een defensief ingesteld team. Dat bleek ook dit seizoen. In het begin vonden we moeilijk de oplossing. Vaak waren we niet efficiënt genoeg waardoor onze tegenstander op voorsprong kwam en dan compact begon te spelen. Nu vinden we sneller de ruimte en weten we dat we tempo moeten maken aan de bal. We hebben op dat vlak zeker progressie gemaakt. We begrijpen elkaar beter als team en zijn voorbereid op meerdere scenario's. Ook voor zondag."