Ladies ondergaan wet van de sterkste

Een half uur lang konden onze Ladies de Brusselse druk afhouden. Ondanks gediciplineerd verdedigen kon Anderlecht toch nog twee keer voor rust scoren. Meteen na de pauze drukten ze de derde goal tegen de touwen. Tussendoor waren er twee uitstekende kansen voor onze Buffalo's. Scoren lukte evenwel niet en dus kon de nederlaag niet meer afgewend worden. In het slot van de partij mocht Fleur Heyman wel nog haar allereerste minuten voor de hoofdmacht maken.

Coach Jorn Van Ginderdeuren selecteerde exact dezelfde namen die er tegen Genk ook bij waren. Nena Retsin werd beloond voor haar sterke invalbeurten tegen Club YLA en KRC Genk Ladies. Zij was de enige nieuwe naam in de basisopstelling ten koste van Amber Maximus.

Meteen na de aftrap was het wedstrijdbeeld meteen duidelijk. Anderlecht trekte het initiatief meteen naar zich toe. Een half uur lang konden onze Buffalo's een paarswitte treffer voorkomen. Maar dat kon niet blijven duren. Delabre knikte een gemeten voorzet na een knappe combinatie tegen de touwen. Meteen daarna stuurde Retsin de goed diepgelopen Alixe Bosteels in het straatje. Haar gekruist schot verdween maar net naast de verste paal. Voor de koffie mocht Wijnants nog een elfmeter omzetten na een fout op Delabre. Riet Maes ging de andere hoek uit en zo stond het na vijfenveertig minuten spelen 0-2.

De tweede helft was net op gang gefloten en Elfi Maass kon aanleggen van net buiten de zestien. Haar knal ketste via de dwarsligger terug het veld in. De Brusselse aanval die daaruit volgde mondde uit in een derde paarswitte goal. Opnieuw was het Delabre die aan het kannon stond. Anderlecht ging nog op zoek naar een grotere score maar 0-3 zou de eindstand worden. Bosteels kwam nog wel heel dicht bij een eerredder. Haar rechtstreekse corner belandde via de keepster en de lat niet in doel. De pas zeventien jaar geworden Fleur Heyman mocht in het slot nog haar debuut maken. De jonge aanvalster gaf een energieke indruk maar ook zij kon geen tegenprik meer forceren.

Na een intense week met drie wedstrijden volgt aanstaande vrijdag een verplaatsing naar Genk. Dan begint de terugronde van Play-Off 1. In die vijf wedstrijden strijden onze Ladies nog voor plek vier in de eindstand van de Lotto Super League.