KAA Gent staat niet in de etalage

KAA Gent staat niet in de etalage

Wij verwijzen naar een artikel in de zakenkrant De Tijd d.d. 18 september 2021.

Daarin staat dat KAA Gent in de etalage zou staan en een overnameprooi zou zijn in het Belgisch voetbal.
KAA Gent is verrast door deze stellingen en wil deze met klem ontkennen! KAA Gent is momenteel financieel gezond en staat op stevige grondvesten.

Maar zoals elk verantwoordelijk bestuur zijn we constant bezig met de toekomst van de club in een sterk veranderend Belgisch en Europees voetbal landschap. Het is onze plicht om de toekomst van de club te verzekeren en dit met voldoende financiële draagkracht om competitief te blijven.

We zijn in het verleden tweemaal gecontacteerd door geïnteresseerde partijen op hun intiatief en dit hebben we onmiddellijk afgewezen.

Door goed bestuur en een financieel realistisch beleid zijn we erin geslaagd mooie resultaten neer te zetten zowel financieel als sportief en dat willen we blijven doen. Maar dit in een gezond financieel kader.

We zijn er ons goed van bewust dat KAA Gent een geheel is met verschillende samenstellende delen, nl het professioneel voetbal, de beloften, het damesvoetbal, de jeugdwerking, de community, de sponsors, de supporters, de partners enz…
Deze delen vormen de ziel van de club en die ziel staat echt niet in de etalage en is ook geen prooi!

Hoogachtend,

I. De Witte
Voorzitter KAA Gent