KAA Gent zal zelf extra pendelbussen organiseren

KAA Gent zal zelf extra pendelbussen organiseren

De mobiliteit van en naar ons stadion was de voorbije weken een drukbesproken thema onder supporters. Het nieuwe rittenschema van De Lijn betekent namelijk dat het openbaar vervoer op wedstrijddagen niet meer toereikend is.

De Lijn heeft het schema van de bussen aangepast vanuit financieel oogpunt en omdat er te weinig chauffeurs zijn. Die argumenten werden toegelicht in een gesprek met eigenaar Sam Baro.

Dit overleg, een petitie van onze fans en een open brief van de Supportersraad hebben De Lijn niet op andere gedachten kunnen brengen. KAA Gent had het liever anders gezien, maar begrijpt dat niet-rendabele bussen niet langer een optie zijn. De Lijn benadrukte ook dat het niet haar hoofdtaak is om evenementieel vervoer te organiseren, en zeker niet voor evenementen die op variabele momenten plaatsvinden zoals voetbalwedstrijden.

Voor Sam Baro is het evident dat KAA Gent daarom zelf zijn verantwoordelijkheid zal nemen. Vanuit bepaalde punten die De Lijn wél bereikt, zullen wij een dienstverlening met pendelbussen naar het stadion organiseren. Mogelijk wordt dit Gent Sint-Pieters en/of Gent Zuid, maar die punten moeten nog definitief vastgelegd worden.

De club bespreekt hierbij de mogelijkheid om de perrons van De Lijn en de rijstroken voor bussen te gebruiken om het vervoer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Momenteel wordt ook bekeken welk type bus het meest geschikt kan zijn.

De komende weken zullen we hiervoor verder de nodige stappen zetten. Voor de club wordt dit een leertraject, waarbij we mikken op een zo efficiënt mogelijke inzet van de bussen en waarbij een en ander bijgestuurd zal worden als dat nodig blijkt. We hopen hiermee een oplossing aan te reiken en dus onze supporters tegemoet te komen.

De pendelbussen rijden nu al tussen de Park & Ride-parking in Gentbrugge en het stadion. Meer weten? Lees het hier.


#COBW #KAAGENTMOBILITEIT