P&R met pendelbussen KAA Gent

KAA Gent organiseert in Gentbrugge een pendelbusdienst van en naar het stadion. De opstapplaats daarvan bevindt zich ter hoogte van de Land van Rodelaan 17, 9050 Gentbrugge. Je wagen parkeren kan zowel op de Park & Ride-parking onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge (207 plaatsen), als op de Park & Ride Arsenaal (280 plaatsen, klik hier voor meer info).

Deze pendelbussen pendelen continu tussen de opstapplaats en de Ghelamco Arena om supporters zo vlot en veilig mogelijk van en naar het stadion te brengen. Het aantal ingezette pendelbussen is afhankelijk van het aantal verwachte toeschouwers. 

De prijs voor het gebruik van deze pendeldienst is afhankelijk van het opstapmoment (zie onder). Betaling gebeurt met busjetons die altijd beschikbaar zijn op de opstapplaats (€1/jeton) en tot 1 uur na de wedstrijd in ticketbooth D.

Heen(*):

2u30 tot 1u45 voor aftrap: gratis
1u45 tot 0u30 voor aftrap: 1 euro

(*) Het startuur van de pendeldienst kan wijzigen wanneer de aftrap van een wedstrijd tijdens de week vroeger dan 20u is.  

Terug:

Tot 1u na de wedstrijd: 1 euro
van 1u tot 1u45 na de wedstrijd: gratis

Waar kan men de jetons kopen en aan wie moet men die afgeven?
De jetons kunnen zowel aan de opstapplaats als bij de ticketing op het secretariaat worden aangekocht.

  • Tijdens de week kan je jetons kopen aan de ticketing in de centrale inkomhal van de Ghelamco Arena.
  • Op wedstrijddagen kan je jetons kopen aan de ticketing, bij de opstapplaats P&R E17 en ticketbooth D tot 1u na de wedstrijd (ticketbooth D vind je voor tribune 2).

Op onze pendels zal steeds een medewerker van KAA Gent aanwezig zijn om de jetons te ontvangen. De prijs van een jeton bedraagt 1 euro.

DE LIJN

Het reguliere aanbod van De Lijn (lijn 8) voorziet daarnaast 3 bussen per uur naar Gent-Zuid en dit ongeacht week- weekend of feestdag waarbij de laatste bus steeds rond 23:00 gepland staat.

De volledige uurtabel van de lijnen vind je op de website van De Lijn.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over mobiliteit.