PENDELBUS GENT-ZUID
PENDELBUS GENT-ZUID

Sinds de start van het jaar is bij vervoersmaatschappij De Lijn een nieuw rittenschema van kracht. Voor KAA Gent betekent dit dat het openbaar vervoer op wedstrijddagen niet meer toereikend is om met de bus naar het stadion te komen. Na overleg met de Supportersraad en onder impuls van Sam Baro heeft onze club beslist om zelf een dienstverlening met pendelbussen te organiseren. In een eerste fase wordt het knooppunt Gent Zuid toegevoegd aan de P+R in Gentbrugge, waar al geruime tijd volgende regelgeving geldt. 

HOE WERKT HET?

 • Vanaf 2u30 voor de aftrap van elke thuiswedstrijd zullen 2 pendelbussen worden ingezet die continu rijden tussen de opstapplaats en de Planet Group arena om supporters vlot en veilig van en naar het stadion te brengen.
   
 • Elke bus heeft een capaciteit van 90 personen in een combinatie van zit- en staanplaatsen.
   
 • De laatste bus vertrekt in Gent Zuid 30 min voor de aftrap.
   
 • Na de match wordt het trajectPlanet Group arena -> Gent Zuid voorzien. Bekijk hier de andere mogelijkheden in het aanbod van De Lijn. 

WAAR OPSTAPPEN?

HEENRIT

Halte Gent Zuid: Graaf van Vlaanderenplein, ter hoogte van nummer 24. Bekijk op maps.

TERUGRIT

Halte Planet Group arena: aan de gebruikelijke bushaltes. Bekijk op maps

TIMING

Deze dienstverlening gaat van start op 16 januari, wanneer KAA Gent het om 20.45u in de Croky Cup opneemt tegen Club Brugge. De eerste bussen vertrekken aan de voorziene opstapplaats in Gent-Zuid om 18u15.

TICKET KOPEN & VALIDEREN

 • Een ticket kopen kan via onze ticketpagina en verloopt online. Bij je aankoop kies je voor een enkel traject aan 2,5 euro of heen en terug aan 5 euro. Na je aankoop ontvang je een e-ticket via mail met daarop een barcode. Op onze pendelbussen zal een medewerker van KAA Gent aanwezig zijn om deze code te valideren. Ook in de KAA Gent App kun je je busticket(s) terugvinden. 
   
 • Hoewel we dit ten sterkste afraden, kun je ter plekke een ticket aankopen voor 4 euro per rit. Houdt er wel rekening mee dat er eerst voorrang wordt gegeven aan mensen die online een ticket kochten. Enkel wanneer er nog plek over is, zal dit aangevuld worden met reizigers die aan de deur kopen.

We benadrukken dat het voor de club een leertraject wordt, waarbij we mikken op een zo efficiënt mogelijke inzet van de bussen en waarbij een en ander bijgestuurd zal worden als dat nodig blijkt. We hopen hiermee een oplossing aan te reiken en dus onze supporters tegemoet te komen.

KOOP JE  BUSTICKET

 

PENDELBUS P+R GENTBRUGGE
PENDELBUS P+R GENTBRUGGE

KAA Gent organiseert in Gentbrugge een pendelbusdienst van en naar het stadion. De opstapplaats daarvan bevindt zich ter hoogte van de Land van Rodelaan 17, 9050 Gentbrugge. Je wagen parkeren kan zowel op de Park & Ride-parking onder het viaduct van de E17 in Gentbrugge (207 plaatsen), als op de Park & Ride Arsenaal (280 plaatsen, klik hier voor meer info).

 • Deze pendelbussen rijden continu tussen de opstapplaats en de KAA Gent Arena
 • Er worden minimaal 3 bussen ingezet, bij topmatchen zijn dit er 4. In de competitie vallen de duels tegen Club Brugge, Anderlecht, Antwerp, Genk en Union onder de noemer "topwedstrijd". Voor Europese matchen hangt dit af van de affiche.
 • Betaling gebeurt met busjetons die altijd beschikbaar zijn op de opstapplaats (€1/jeton) en tot 1 uur na de wedstrijd in ticketbooth D.

HEEN(*):

 • 2u30 tot 1u45 voor aftrap: 1 euro
 • 1u45 tot 0u30 voor aftrap: 2 euro 

(*) Het startuur van de pendeldienst kan wijzigen wanneer de aftrap van een wedstrijd tijdens de week vroeger dan 20u is.  

TERUG:

 • Tot 1u na de wedstrijd: 2 euro
 • van 1u tot 1u45 na de wedstrijd: 1 euro

JETON KOPEN & AFGEVEN

 • Tijdens de week: loket in de centrale inkomhal van de Arena.

 • Op wedstrijddagen: bij de opstapplaats P+R E17 en ticketbooth D tot 1u na de wedstrijd (ticketbooth D vind je voor tribune 2).
 • Op onze pendels zal steeds een medewerker van KAA Gent aanwezig zijn om de jetons te ontvangen.