Met uw dopje steunen wij de opleiding van hulphonden

Met uw dopje steunen wij de opleiding van hulphonden

Vandaag haalde het Belgisch Centrum voor Geleidehonden 60.000 dopjes op in de Ghelamco Arena. De dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt. Met de opbrengst worden geleidehonden voor personen met een visuele handicap opgeleid.

Wie op de supporterspromenade een frisdrank koopt, heeft al gemerkt dat het dopje op het flesje niet wordt meegegeven. Dit gebeurt om veiligheidsredenen. Een dicht flesje kan immers te gemakkelijk gebruikt worden als projectiel. Tot voor kort gingen alle dopjes in de afvalbak. Sinds september 2014 worden de dopjes in alle bars van de Ghelamco Arena verzameld.

Na zeven wedstrijden werden 13 zakken gevuld. Gemiddeld bevat elke zak 4500 dopjes. Op deze wijze werden de afgelopen weken bijna 60.000 dopjes of 150 kg verzameld. Meer informatie over de dopjesactie vind je op de website 'Dopjesactie' van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Op niet wedstrijddagen kunnen thuis verzamelde dopjes ook worden gedeponeerd in de Ghelamco Arena. U kan daarvoor terecht bij de onthaalbalie in de inkomhal van KAA Gent. De volgende doppen zijn geschikt: polyethyleen (PE, flesjes water) en polipropyleen (PP, flesjes frisdrank).

Blindentribune

Sinds de opening van de Ghelamco Arena stijgt het aantal supporters van KAA Gent met een visuele beperking. De blindentribune, die in samenwerking met Intro vzw wordt uitgebaat, telt intussen 8 abonnees. Quasi elke competitiewedstrijd is de blindentribune met 10 plaatsen (en 10 plaatsen voor begeleiders) bezet. Daarmee is de blindentribune van KAA Gent de grootste van het land. In het seizoen 2015-16 is een uitbreiding met 5 plaatsen (en 5 begeleiders) voorzien.

  

Eén van de trouwste supporters van KAA Gent is Denise De Boever uit Deinze. Zij is een vaste gebruiker van de blindentribune en coördineert de dopjesactie in de Gentse regio.

Samenwerking

Het inzamelen van de dopjes in de Ghelamco Arena is een samenwerking tussen KAA Gent, Horeca Foot, Maison Rouge, Supportersfederatie KAA Gent en vzw Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent.