Club Statement

Club Statement

 

Twee dagen na de bekerwinst blikt KAA Gent nog altijd met veel trots terug op afgelopen maandag. Na een heel sfeervolle dag was de beslissende penaltyreeks een absoluut hoogtepunt en tegelijk de start van een volksfeest tot in de late uurtjes.

Toch was er een valse noot in het verhaal. In de aanloop naar de wedstrijd heeft iemand op ons podium in Paleis 12 het publiek willen opzwepen met heel ongepaste gezangen. Het gaat om homofobe gezangen. Als club vinden wij dit echt niet kunnen. Maandag niet, vandaag niet, morgen niet.

De persoon in kwestie maakte geen deel uit van de door KAA Gent erkende sfeergroepen. Hij behoorde ook niet tot de DJ’s die door ons ingezet werden. De club heeft zijn identiteit intussen achterhaald en ook een gesprek met hem gehad. De man toonde meteen schuldinzicht en heeft zijn oprechte verontschuldigingen aangeboden.

Homofobe spreekkoren schaden ons als club in onze opdracht een inclusief en veilig kader te scheppen voor al onze supporters. KAA Gent zal zich, ook in samenwerking met haar supporters en haar Foundation, onverkort blijven inzetten in de strijd tegen discriminatie en racisme.